Interferente.ro Descopera Diverse Organizarea unui camping

Vineri, 29 Iulie 2016 00:11

Organizarea unui camping

Organizarea unui campingCamping-ul il fac de obicei un grup de 10-15 prieteni. Fiecare dintre membrii acestei tovarasii trebuie sa fie echipat.

La echipare trebuie sa aveti grija:

- Sa alegeti numai obiectele folositoare si cat mai usoare.

- Sa duceti cu voi cat mai putin posibil, in limita locului pe care il aveti si a puterii voastre de transport.

Costumul obisnuit de drum se alcatuieste dintr-un pantalon de felul celor de calarie, intarit la genunchi; din ciorapi grosi, intorsi la genunchi; dintr-o camasa moale de flanela cu doua buzunare; dintr-o pereche de pantaloni, pe dedesubt scurti, usori facuti din panza, dintr-o tesatura rara, de in pusa sub camasa; dintr-o haina larga cu patru buzunare, dintre care unul mic pentru diferite cupoane; dintr-o bereta usoara pentru oras; din ghete cu talpa dubla, groasa, cu cuie, pentru munte sau sandale deschise pentru terenurile usoare.

Hainele se fac dintr-o tesatura de culoare inchisa, care nu se strica la soare. Pantalonii se tin cu o curea si nu cu bretele.

Pentru noapte e bine ca fiecare sa aiba haine usoare, de schimb cu care sa poata dormi.

Pentru primeneli fiecare va lua cu sine cateva batiste si o pereche de ciorapi. Hainele pe care le purtati se spala intr-o zi de repaus, la raul dintru-un sat. soarele de vara va usca repede aceste haine. Pentru ploaie exista costume usoare din panza impermeabila, care nu cantaresc nici jumatate de kilogram si apara perfect. Unii intrebuinteaza o pelerina larga.

Cortul e obligatori ca recuzita si slujeste pentru un singur om. Acest cort se paote ridica repede si cuprinde spatiu destul, pentru sac si pentru bucatarie. Noaptea se poate lasa dupa voie cortul deschis sau se poate inchide, cu ajutorul unei perdele. In loc de prajina ridicatoare din mijlocul cortului se poate intrebuinta o franghie mica, care sa se lege de ramura unui copac.

Pe langa cort, trebuie sa luati cu voi prajina ridicatoare, carligele, covorul de pamant si un covor de lana, pe deasupra.

Prajina ridicatoare e facuta din patru bucati de bambus, care se pot pune cap la cap. Carligele sunt din duralumin, foarte rezistente si lungi. Nu trebuie sa le bagati cu sila in pamant si trebuie cautat terenul care e mai putinr ezistent sau crapaturile pietrelor. Funiile pentru legat cortul sunt din franghie subtire, impletita cu sarma de otel sau de bronz. Covorul de pamant va fi din cauciuc sau dintr-o tesatura preparata in mod special, nu cantareste decat 150 gr. Metrul patrat si e perfect impermeabil. Covorul de lana care se aseaza deasupra celui impermeabil slujeste la apararea impotriva frigului care vine de jos. Trebuie sa cantareasca 300 gr. si poate fi dublat cu o piele de miel. Cateva ziare puse intre cele doua covoare mareste rezistenta la frig.

Pentru dormit e nevoie de sac de dormit sau paturi cu peri lungi. E bine ca acesta patura sa aiva 2 saci mici din flanela pentru a baga picioarele. De asemenea pentru dormit se va lua o perna. Cu picioarele bagate in saci de flanela, cu trupul invelit in patura, cu capul ridicat pe o perna de frunze si invelit cu un fular, noptile vor fi cat se poae de placute.

Si dimineata, flamanzi veti scoate provizia pusa in sac. Aceste provizii trebuie sa fie bine asezate, in saculete sau in cutii de aluminiu.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: