Interferente.ro Turism Statiuni montane Partii de ski Izvoare

Miercuri, 04 Ianuarie 2012 16:45

Partii de ski Izvoare

 

Statiunea Izvoare este o zona turistica situata la poalele Muntilor Gutai (judetul Maramures), intre culmi acoperite de paduri, la o distanta de 30 km de Baia Mare. Statiunea este situata la poalele Varfului Ignis si se afla amplasata pe un platou vulcanic, la o altitudine de 1000 m.

 

                                                                                                                                      Acces si distante

Accesul spre statiunea Izvoare se face pe DJ 183, Baia Mare - Firiza - Valea Neagra - Sapanta, de la Valea Neagra pana in Poiana Soarelui fiind aproximativ 10 km.

Statiunea se gaseste la o distanta de 30 km de Baia Mare.

 

 

Statiunea Izvoare este renumita, in special, pentru practicarea sportului de iarna.

Una dintre cele mai importante atractii ale statiunii este desigur partia de schi Izvoare, amenajata la standarde europene si omologata in 2006. Domeniul schiabil este de 1,4 km.

 

Denumire
Partie

Difi-

cultate

Lungime (m)

Diferenta Nivel (m)

Noc-

turna

Zapada Artificiala

Transport

Brazi

mediu

250

35

Nu

Nu

Teleschi

Cora

mediu

730

125

Nu

Nu

Teleschi

Poiana Soarelui

mic

365

50

Da

Nu

Teleschi

Izvoare 1

mediu

740

-

Nu

Nu

Teleschi

Izvoare 2

mediu

500

-

Nu

Nu

Teleschi

Partia de Ski Izvoare se afla intr-un cadru natural pitoresc, in mijlocul unui tinut spectaculos si plin de traditii, fiind refugiul perfect pentru vacante, team-building-uri, conferinte sau excursii montane.

  

Partia de ski Brazi are un grad de dificultate mediu, lungimea de 250 m, diferenta de nivel de 35 m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 910 m, iar la sosire de 880 m si este deservita de teleschi. Partia are in dotare un snowparc unde iubitorii de snowboard pot executa diferite acrobatii.
 

Partia de ski Cora are un grad de dificultate mediu, lungimea de 730 m, diferenta de nivel de 125 m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1025 m, iar la sosire de 890 m si este deservita de teleschi.

Parcul de tubing pe zapada sau iarba are o lungime de 200 m si este dotata cu sistem de transport pe cablu si 30 de tubi si 30 de chei urcare.

 

Partia de ski Poiana Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 365 m, diferenta de nivel de 50 m si beneficiaza de iluminare nocturna, dar nu si de zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1025 m, iar la sosire de 950 m, fiind deservita de teleschi. Mentionam ca partia de ski Poiana Soarelui este o partie de incepatori unde se practica numai abonamentele pe toata ziua.

 

Partia Izvoare are un grad de dificultate mediu, la o diferenta de nivel de 125 m si panta de 16,30%. Aici se poate practica schiul alpin. Partia Izvoarele este prevazuta cu transport cablu (teleschi bipost) pe o lungime de 729,83 m. De asemenea, pe toata lungimea partiei se poate practica snowboarding-ul. Persoanele mai linistite se pot plimba cu sania trasa de cai.

 

Statiunea Izvoare functioneaza si in sezonul estival. In aceasta perioada, se pot practica diverse activitati, precum calarie sau plimbari si excursii montane.

La Izvoare exista locuri de cazare in doua hoteluri (ambele fiind de trei stele), pensiuni, cabane, exista si un restaurant, iar la partia Cora gasiti si un centru de inchiriere echipament de ski.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: