Interferente.ro Parinti si copii De Sarbatori Pastele Invierea Domnului Iisus Hristos

Vineri, 29 Aprilie 2016 01:10

Pastele, Invierea Domnului Iisus Hristos

E sarbatoarea de Paste, Invierea Domnului Iisus Hristos. Sa aveti parte de o viata frumoasa, casa mai bogata si masa mai imbelsugata. Fie ca minunea Invierii lui Iisus Hristos sa dainuie si sa aduca lumina, credinta, speranta, caldura si iubire in sufletele si gandurile tuturor! Hristos a inviat!

Sarbatoarea de Paste reprezinta trecerea de la moarte la viata vesnica. Vorbim, de fapt, despre biruinta vietii asupra mortii, un miracol, insa aceasta depasire a mortii s-a realizat prin jertfa, iubire si daruire totala. Depasirea mortii prin inviere este sensul vietii prin care se implineste planul lui Dumnezeu, care a creat omul pentru vesnicie. E greu de inteles, mai ales ca omul nu se intelege pe sine, decat in relatie cu Dumnezeu, asa cum reiese si dintr-o replica celebra a lui F. D. Dostoievski: “Daca Dumnezeu exista, eu sunt nemuritor.”

Sa nu ne pierdem credinta si iubirea in Dumnezeu. Atat de mult ne iubeste, incat a dat pe unicul sau Fiu drept jertfa pentru mantuire. „Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Nascut L-a dat, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan,  3,15). Ar fi bine sa ne apropiem de credinta, sa ne lasam purtati de har, lumina si intelepciune. Scopul acestei sarbatori este amintirea patimii, a mortii si Invierii Domnului Iisus Hristos.

Doamne ce mare minune

Ne-ai trimis pe aceasta lume

Un copilas, pe Domnul Iisus

Care pe o raza, vine de sus

Fiu al Tatalui Ceresc

Doamne, Doamne iti multumesc!

Pentru ca El ne-a iubit

Pe cruce a fost jertfit

Si a treia zi a inviat

Pacatele ni le-a iertat

Hristos a inviat!

S-aude-al clopotelor cant

Prin firea, care se renaste

Si falnic iese din mormant,

Cu biruinta Domnul Sfant,

Astazi e Paste.

Sa ne bucuram de Paste, Sarbatoarea Invierii Mantuitorului si sa nu uitam ca Hristos a izbutit cea mai stralucita biruinta ce nu i-a putut fi luata: trecerea de la intuneric la lumina si de la moarte la viata. Invierea Sa din morti este semnul biruintei sale, iar comemorarea acestei Invieri ramane in timp una din cele mai importante sarbatori ale crestinatatii.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: