Interferente.ro Lifestyle Retete Peltea de piersici reteta

Miercuri, 04 Septembrie 2013 20:11

Peltea de piersici - reteta

 

Iata reteta culinara pentru peltea de piersici in combinatie cu gutui.

 

Ingrediente

¾ l zeama de piersici

¼ l zeama de gutui

1,250 kg zahar

 

Mod de preparare

Se aleg piersici foarte bine coapte. Se taie in doua, se scot samburii si se pun intr-un vas cu 5-6 linguri de apa, sa fiarba la un foc mic. Cand fructele sunt bine fierte, se lasa sa se racoreasca, se strecoara si zeama obtinuta se limpezeste, dupa care se filtreaza printr-un tifon dublu.

 

Gutuile se curata de praf, se spala, se taie felii (cu coaja si samburi) si se pun la fiert cu ½ l apa. Fructele fierte si racite se strecoara, iar zeama obtinuta se filtreaza prntr-un tifon dublu.

 

Zeama de piersici se amesteca cu cea de gutui si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se pune la foc mic pana cand se dizolva zaharul, apoi la foc iute. Se ridica spuma, iar cand siropul incepe sa se ingroase, se ia vasul de pe foc si se incearca daca este bine legat. Daca este gata, pelteaua se toarna fierbinte in borcane. Se acopera cu celofan sau se infileteaza bine.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: