Poezii
Duminică, 11 Ianuarie 2015 23:20
Peisaj de iarnaPeisaj de iarna   Va oferim spre lectura poeziaPeisaj de iarna” scrisa de Al. I. Zainescu.   Zapezile ca un elogiu alb pentru amintiri Si hornuri care fumega-n nestire, O toleranta-n care codri mai subtiri Si mai subtiri copaci vorbesc despr [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 17:23
Eroul poezieEroul - poezie   Va oferim spre lectura poeziaEroul” scrisa de D. Karnabat.   E rupta gheata veche si haina-n cot carpita, Pe masa stau uitate faramaturi de pita. Dar masa lui saraca intreaga este plina De vase mari si svelte, sculptate in lumina In care parfumeaza ca fumul din altare O f [ … ]
 
Duminică, 21 Decembrie 2014 01:07
In asteptarea lui Mos Craciun ganduri si versuriIn asteptarea lui Mos Craciun ganduri si versuri   Va oferim spre lectura cateva versuri scrise de Al. Iacobescu, inmanunchiate in poeziaMos Craciun”.   ... Hei, ce drum lung facui ... De cand colind prin lume cu traista goala-n spate, Flamand si eu de-o vreme, cu buzele-nsetate.
Citeşte mai mult...
 
Joi, 18 Decembrie 2014 01:09
Vacanta de Craciun poezieVacanta de Craciun - poezie   Va oferim spre lectura poeziaVacanta de Craciun” scrisa de Horia Furtuna.   Vacanta! Armonie de Craciun Ma vad din nou in clasa zbuciumata: Un trec facut e tabla si ... de-odata: - Acasa! – in ajun de Mos Ajun.
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 01:07
Constantin Brancovanul balada Vasile AlecsandriConstantin Brâncovanul - baladă Vasile Alecsandri În anul 2014, se împlinesc 300 de ani de la moartea lui Constantin Brâncoveanu, cel ce, pentru dreapta credinţă şi pentru neam, s-a învrednicit a suferi moarte de martir, împreună cu fiii săi: Constantin, Ştefan, Radu şi Matei, şi cu sfetnicul Ianac [ … ]
Citeşte mai mult...
 
Miercuri, 10 Decembrie 2014 01:07
Versuri pentru Mos CraciunVersuri pentru Mos Craciun   Fie ca suntem copii, tineri sau adulti de sarbatorile de iarna ne amintim cu drag de minunatul si magicul personaj Mos Craciun. Va oferim spre lectura cateva versuri si poezii pentru Mos Craciun.  
Citeşte mai mult...
 
Duminică, 07 Decembrie 2014 01:51
Traiasca hazulTraiasca hazul   Va oferim spre lectura poeziaTraiasca hazul” scrisa de Niculae Stoian.   Oriunde-ai fost, din vremile batrane, Si-oricand si-oricat te-a stramtorat necazul, Romane-ades ai fost si vei ramane Brav luptator cu arma-ti veche hazul.
Citeşte mai mult...
 
Duminică, 30 Noiembrie 2014 16:09
O geografie a dragostei de taraO geografie a dragostei de tara   Va oferim spre lectura poeziaO geografie a dragostei de tara” scrisa de Katia Nanu.   Un joc cu munti-am inventat, O geografie a dragostei de tara, Cu dor pe-un cal inaripat Zburand peste o vatra milenara.
Citeşte mai mult...
 
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 15:58
Poveste despre viitorPoveste despre viitor   Va oferim spre lectura poeziaPoveste despre viitor” scrisa de Katia Nanu.   Carpatii erau odata Doar munti cu fruntea-ncununata De brazi semeti Si vulturi indrazneti. Pana cand, La radacina lor, S-au asezat Trupurile stramosilor.
Citeşte mai mult...
 
Vineri, 10 Octombrie 2014 01:14
Poezia CersetoareaPoezia - Cersetoarea   Va oferim spre lectura poeziaCersetoarea” de E. Paraianu   Langa casa daramata, Cersetoarea inghetata Isi intinde mana trist; Si lipsita de putere, Cere mila cu durere, Cere-n numele lui Crist.
Citeşte mai mult...
 
Marţi, 17 Iunie 2014 01:04
asteptarea poezie Asteptarea - poezie   Va oferim spre lectura poezia “Asteptarea” scrisa de George Arion. Ai trimis vestitori dupa mine Si-acum m-astepti culcata in ierburi La marginea padurii, acolo unde Zgomotul de fierastraie N-acopera cantecul greierilor.
Citeşte mai mult...
 
<< Început < 1 2 3 4 5 6 7 8 10 > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL