Interferente.ro Lifestyle Retete Prajitura Petre Roman

Duminică, 24 Aprilie 2011 17:44

Prajitura Petre Roman

 

Ingrediente reteta:

(tava marime medie)

9 oua

28 linguri zahar

1 zahar vanilat

8 linguri faina

3 linguri nuca macinata

1 cana lapte

1 pachet unt

praf de copt

 

Foile

6 albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar. Se adauga apoi 6 galbenusuri, 5 linguri faina, 3 linguri nuca macinata si praf de copt.

Se fac 3 foi care se coc pe dosul tavii.

 

Zahar ars

Se ard 10 linguri zahar pana se caramelizeaza si se intind pe fiecare foaie.

 

Crema

3 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar, se adauga 3 linguri faina, o cana de lapte si un zahar vanilat. Se fierbe pe aburi (bain marine) pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga un pachet de unt.

 

 

Glazura

Cele 3 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar deasupra aburilor (bain marine) pana sa intaresc apoi se toarna peste prajitura. Pentru decor se folosesc ornamente colorate.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: