Interferente.ro Sanatate Ghid de prim ajutor Prim ajutor pentru durerile provocate de stres si efort

Vineri, 29 Mai 2015 00:47

Prim ajutor pentru durerile provocate de stres si efort

Prim ajutor pentru durerile provocate de stres si efortCine nu se confrunta cu stresul si efortul cotidian? Cine nu se plange de dureri fizice si de stari de incordare nervoasa, care provoaca disconfort? Daca nu veti reactiona cat mai prompt contra lor, veti avea de luptat cu suferinte care e vor croniciza. Pentru a fi evitate, specialistii americani, atat de preocupati de bunastarea psihica si fizica a concetatenilor lor, au elaborat un program simplu, dar eficace, menit sa ne scape si pe noi de necaz. In total, sunt 10 exercitii de relaxare, pe care le puteti face si stand pe scaunul de birou.

1. Intindeti bratul drept inainte si strangeti pumnul cu forta. Tineti-l asa 5 secunde. Repetati exercitiul cu mana stanga. Reluati de 5 ori.

2. Sprijiniti-va cu ambele brate intinde de marginea scaunului pe care stati. Incordati-va mushii si stati asa 5 secunde, apoi relaxati-va. Repetati exercitiul de 5 ori.

3. Incruntati-va fruntea cat de tare puteti, pana ce se formeaza cute. Stati asa 5 secundel apoi relaxati-va si zambiti. Repetati exercitiul de 5 ori.

4. Ridicati-va spancenele cat mai sus. Stati asa 5 secunde, apoi relaxati-va fata si zambiti cu gura pana la urechi. Repetati exercitiul de 5 ori.

5. Strangeti-va puternic dintii si adunati-va buzele, facand o fata cat mai amenintatoare. Stati asa 5 secunde. Relaxati-va apoi si deschideti-va gura cat de tare puteti. Repetati exercitiul de 5 ori.

6. Ridicati-va de pe scaun si duceti-va langa perete. Sprijiniti-va de el dosul capului si gatul, apasand cu putere vreme de 5 secunde. Relaxati-va.

7. Inspirati profund, simtind ca aerul va umple plamanii, patrunzand in umeri si in stomac. Incercati sa va apropiati cat mai mult aripiorele de la spate, una de alta, si stati asa, cu aerul tinul in piept, 5 secunde. Expirati, relaxati-va umerii. Repetati exercitiul de doua ori.

8. Impingeti-va cosul pieptului cat mai in fata, sugandu-va totodata pantecul. Incordati-va muschii burtii. Daca aveti senzatia ca partea de sus a trunchiului va exploda, exercitiul e bine executat. Stati asa 5 secunde, apoi relaxati-va.

9. Sedeti pe scaun, sprijinindu-va doar pe o fesa, incercand sa lasati toata greutatea pe ea. Stati asa 5 secunde. Schimbati partea. Repetati exercitiul de 5 ori.

10. Sezand, incordati-va pulpa dreapta, simtind cum si corpul se incordeaza cu ea. Stati asa 5 secunde, dupa care schimbati piciorul. Repetati exercitiile pe rand, de 5 ori.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: