Interferente.ro Sanatate Tratamente Radioemanatia si apele radioactive

Vineri, 31 Iulie 2015 01:13

Radioemanatia si apele radioactive

Radioemanatia  si apele radioactiveO seama de elemente chimice pe care le contine pamantul (radiu, toriu, actiniu, poloniu, etc.) au proprietatea de a da in mod neintrerupt raze cu caractere speciale care exercita o actiune adanca si asupra pamantului. Radioemanatia e foarte bogata in unele ape minerale si este datorita naturii geologice a terenurilor strabatute.

Pastrarea timp mai indelungat sau de mai scurta durata a acestei radioemanatii in ape e in functie de forma in care se gaseste. Daca e legata de substantele minerale (radiu, uraniu, etc.), avem forma durabila, daca insa e legata de gazele ce contin apa, radioactivitatea se pierde foarte usor, odata cu pierderea acestor gaze.

Astfel se explica si diferenta de actiune terapeutica a apelor luate la izvor si a celor din comert.

Radioemanatia exercita o actiune fiziologica puternica indeosebi asupra restabilirii echilibrului fizico-chimic din organism. Astfel atata celula organismului, in toate functiile sale de nutritie, secretie si reproducere. Vom avea efect intaritor indeosebi asupra celulelor rosii, care se inmultesc, asupra ghindurilor cu secretie interna, sistemului nervos pe care il linistesc si intaresc, precum si asupra nutritiei generale, prin atatarea proceseor de metabolism.

Apele radioactive se utilizeaza in cura de baut si bai.

Statiuni:

· Baile Herculane, Sapte Izvoare si Hygea, Sangeorz Bai (Nasaud), Caciulata (Valcea), Geoagiu, izv. Tamaduirea (Hunedoara), Borsec (izv. Madona), ipova, Dorna, Olanesti, Baile Felix si Episcopiei (Oradea).

Nu in ultimul rand merita sa amintim si apa de baut din Maguri (Muntii Apuseni), Cluj, Valea Vinului si Lipova.