Vineri, 27 August 2010 14:39 |
Retete – dovleac
Supa de dovleac
Ingrediente:1 dovleac mare2 cepe50 gr. unt sau margarina4 rosii mari100 ml smantanafrunzulite de patrunjel verde1 morcov1 telina micasare si piper dupa gust
Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in doua si se toaca marunt fiecare jumatate. Se curata dovleacul de coaja, se taie in trei, se indeparteaza cu un cutit semintele si se taie apoi cuburi - ceva mai mari. Se pune untul sa se topeasca intr-o tigaie si se caleste in el dovleacul si ceapa, amestecand continuu. Cand ceapa devine transparenta, se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte.
Se cresteaza rosiile, se oparesc intr-un vas mai mare cu apa clocotita, se curata de pielita si se trec printr-o sita. Se amesteca intr-o oala rosiile pisate cu morcovul si telina curatate si taiate marunt, dovleacul si ceapa. Se pun pe foc cu 1,5 l de apa si dupa ce incep sa clocoteasca se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba incet 20-30 de minute la foc mic. Se adauga sare si piper dupa gust. Se mixeaza legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, se rastoarna inapoi in oala si se adauga smantana, incalzind supa pe flacara mica. Se lasa sa se incorporeze bine.
Dovleac copt cu scortisoara Ingrediente: 1 bucata mare de dovleac scortisoara zahar coaja de lamaie Mod de preparare: Se taie dovleacul in bucati subtiri si lungi. Intr-o tava unsa cu ulei sau margarina se pun felii de dovleac intepate cu furculita din loc in loc, cu zahar, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Se adauga putina apa in tava ca sa se inmoaie dovleacul la abur putin, iar spre sfarsit se lasa la cuptor la foc mic pentru caramelizarea dovleacului de deasupra.
Budinca de dovleac, ciuperci si rosii Ingrediente: ciuperci - 500 gr dovleac - 200 gr rosii - 400 gr sare piper Mod de preparare:Se taie ciupercile in feliute, rosiile in rondele si dovleacul in cubulete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu uleiul si cu cimbrul taiat marunt. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in straturi alternative ciupercile, dovleacul, rosiile, cascavalul. Se adauga sare si piper dupa gust pe fiecare strat. Deasupra se toarna uleiul condimentat in care se adauga si 2 linguri apa.
|

Ghicitori despre anotimpuri Am un copac cu patru crengi: Una înverzeşte, A doua rodeşte, A treia vestejeşte, A patra se usucă. (Cele patru anotimpuri)
Read more
Teagene si Haricleea de Heliodor Primul roman din antichitate care s-a mentinut pana in zilele noastre e acela scris de Heliodor, episcopul de Tricca in Thesalia, care poarta numele de...
Read more
Crema de migdale Va prezentam cateva retete de crema de migdale realizata prin diferite modalitati: la cuptor, glasata sau fiarta.
Read more
Horoscop Berbec august 2014 Afla horoscop Berbec august 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna august 2014 pentru zodia Berbec: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read more
Trei crai de la rasarit Iata versurile pentru cantecul de stea “Trei crai de la rasarit” cules in judetul Neamt. Trei crai de la rasarit Cu steaua au calatorit. Cand in cale purcedea, Steaua inainte...
Read more
Povestiri de Paste Intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim Cu şase zile înainte de Paştile iudeilor, Iisus şi Apostolii Săi se aflau din nou în Betania, în casa lui Lazăr, pe...
Read more
Apa Planeta Albastra Planeta noastra este supranumita Planeta Albastra, deoarece aceasta este acoperita cu o vasta intindere de apa. Astfel, 72% din suprafata planetei noastre este ocupata cu lichidul vietii. Cu toate...
Read more
Ajunul Bobotezei - obiceiuri si traditii Pe 5 ianuarie e Ajunul Bobotezei. Cu aceasta ocazie exista numeroase credinte, obiceiuri si traditii. Ajunul Bobotezei sau Botezul Domnului cade intotdeauna pe...
Read moreFructe - planse de colorat Gustoase si hranitoare fructele sunt un adevarat dar pentru sanatatea noastra. Ne ajuta sa ne ferim de boli si ne asigura necesarul de vitamine si minerale....
Read more
Romania din dreapta Oltului sau Oltenia Tinutul hotarnicit la miazanoapte de Muntii Carpati, la apus si miazazi de fluviul Dunarea, iar la rasarit de raul Olt poarta numele de Oltenia.
Read more
Despre Sfintele Pasti - Stiati ca ... Stiati ca ... Primii crestini numeau prima saptamana dupa Pasti ”Saptamana Alba”, deoarece cei care se botezau atunci purtau vesminte albe, simbol al reinnoirii? A...
Read more
Fotoni, lumina, intuneric si flori Ca si apa, lumina este esentiala in fenomenul viata. Fara coantele de energie (convenabile) din spectrul radiatiilor electromagnetice n-am avea minunata paleta coloristica oferita de plante....
Read more
Horoscop Scorpion iunie 2017 Afla horoscop Scorpion iunie 2017. Afla previziunile astrologice pentru luna iunie 2017 pentru zodia Scorpion: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read more
Marsyas - legendarul cantaret grec Legendele din Frigia vorbesc despre un legendar cantaret din fluier, Marsyas, pe vremea legendarului rege Midas. Marsyas avea talentul de a involbura apele prin cantecul sau...
Read more
Statiuni din judetul Valcea – Govora si Calimanesti - Caciulata Vom face referire la cateva statiuni celebre din judetul Valcea, respectiv statiunile: Govora, Calimanesti - Caciulata.
Read more
Mihai Eminescu si domeniul stiintei Mihai Eminescu a fost profund. S-a aplecat nu doar in scrierea de poezie si proza, ci s-a implicat si in domeniul stiintei, asa cum am amintit...
Read more