Interferente.ro Lifestyle Retete Retete pentru dulceata de caise

Marţi, 24 Iulie 2012 04:12

Retete pentru dulceata de caise

 

Dulceata de caise este absolut delicioasa. Nu trebuie sa lipseasca din casa si de pe masa nimanui. O putem servi ca atare sau ca umplutura pentru prajituri, tarte, clatite, etc. Va prezentam cateva retete pentru dulceata de caise.

 

Dulceata de caise cu gelfix

Ingrediente:

4 kg caise

4 kg zahar

gelfix

 

Mod de preparare:

Spalam bine caisele, dupa care le punem la foc si le lasam sa fiarba in suc propriu pana cand intreaga compozitie scade putin. Intre timp, cu o lingura de lemn, amestecam pentru a evita ca intreaga compozitie sa se lipeasca de oala. Dupa ce caisele au scazut, le luam de pe foc si lasam compozitia obtinuta pana a doua zi, dupa ce oala a fost acoperita cu un capac.

A doua zi punem oala din nou pe foc, adaugam zaharul si lasam sa fiarba fructele impreuna cu zaharul timp de o ora, pana cand dulceata scade cu trei-patru degete. Adaugam gelfix-ul. In tot acest timp amestecam in oala cu o lingura de lemn. Dupa ce dulceata scade suficient, luam oala de pe foc si turnam compozitia obtinuta in borcane. Dupa ce am turnat dulceata in borcane, inchidem bine borcanele si le lasam la racit pana a doua zi, dupa care depozitam borcanele cu dulceata in camara.

 

 

Dulceata de caise coapte

Ingrediente:
11 kg caise coapte

3 kg zahar

conservant

Mod de preparare:

Spalam caisele, le scoatem samburii si ii rupem in doua. Bucatile de caise le punem in oala, la foc mic si amestecam mereu. Le lasam la fiert pana scade cantitatea de caise (cel putin doua-trei degete).

Adaugam cele 3 kg zahar (de obicei la fiecare kilogram de fruct adaugam 300 gr zahar) si lasam sa fiarba dulceata inca aproximativ 5 minute. Adaugam cele 2 linguri de conservant (la 5 kg fruct adaugam 1 lingura de conservant). Amestecam pana se dizolva, apoi asezam dulceata in borcane. Inchidem borcanelele, le intoarcem cu gura in jos si le lasam asa pana la racire. La final, asezam borcanele in camara pentru iarna.

 

 

Dulceata de caise verzi

Ingrediente:

1,5 kg caise verzi

1 kg zahar

apa

2 lamai

zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Spalam fructele bine, le lasam la scurs si le curatam de samburi. Lasam feliile de caise jumatate de zi in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. La finalul acestei perioade, le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp pregatim siropul (1 kg zahar si 1/2 l apa). Lasam la fiert aproximativ 50 de minute, dupa care adaugam fructele si le mai lasam aproximativ jumatate de ora. Le oparim si le lasam pana a doua zi.

A doua zi punem dulceata pe foc si adaugam zeama de la o lamaie si zaharul vanilat. Cealalta lamaie o taiem felii si o adaugam si pe ea in continut. Mai lasam amestecul sa fiarba aproximativ 10 minute. Turnam dulceata in borcane, le inchidem si le asezam cu gura in jos pana se racesc.

 

Te poate interesa si retete cu dulceata de caise.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: