Interferente.ro Lifestyle Retete Retete pentru gem de caise

Sâmbătă, 14 Iulie 2012 21:25

Retete pentru gem de caise

 

Gemul de caise este unul din cele mai delicioase moduri de a pastra gustul si savoarea unor fructe pline de aroma si savoare - caisele. Gemul de caise este cel mai cunoscut si apreciat gem. Se poate consuma ca atare sau pentru prepararea tartelor, clatitelor, prajiturilor. Va prezentam cateva retete pentru gem de caise.

 

 

Gem de caise coapte

Ingrediente:
1 kg caise bine coapte

1 kg zahar


Mod de preparare:

Spalam si curatam caisele atat de samburi, cat si de coaja. Avem nevoie de caise coapte foarte bine. Punem caisele intr-o cratita, le presaram cu zahar si le lasam 2-3 ore ca sa-si lase zeama. Dupa aceasta, le punem la fiert, la foc mic. Amestecam mai des ca sa nu se prinda de fundul oalei, pana cand scade lichidul si fructele capata un aspect lucios, semn ca lichidul pe care-l contin este legat cu zaharul, ca siropul din dulceata si, deci, nu va mai fermenta sau mucegai. Punem gemul fierbinte in borcane, lasandu-le pana a doua zi, cind se vor inchide cu capace.
Puneti zahar in proportie egala cu caisele, ca sa se lege repede sucul, sa nu fiarba mult, altfel se vor inchide la culoare si vor pierde din aroma.

 

 

Gem de caise la cuptor

Ingrediente:

5 kg caise

1 kg miere

 

Mod de preparare:

Spalam caisele si le taiem cubulete. Amestecam caisele impreuna cu mierea intr-o oala si le punem la fiert aproximativ jumatate de ora, la cuptor. Cand este gata, punem gemul in bocane, le inchidem si le tinem cu capul in jos la caldurica, pana se racesc. La final le vom depozita in camara.

 

 

Gem de caise si piersici

Ingrediente:

1,5 kg caise

0,5 kg piersici

300 gr zahar

zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Spalam fructele. Caisele le taiem in doua parti, iar piersicile in patru parti. Le punem intr-o oala, adaugam zeama de lamaie si zaharul. Le lasam la foc mic aproximativ o ora si amestecam sa nu se prinda de fundul oalei. Punem gemul in borcane si le infiletam. Dustulim borcanele, dupa care le depozitam in camara.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: