Interferente.ro

Marţi, 08 Ianuarie 2013 00:22

Sergiu Nicolaescu, Orient Express, film

 

“Orient Express” este un film romanesc din 2004 regizat de Sergiu Nicolaescu. Filmul “Orient Express” este inspirat din romanul Printul (1944) de Tudor Teodorescu-Braniste si prezinta povestea printului Andrei Morudzi in doua perioade ale vietii sale - intre 1911-1916 si in 1935.

 

Dupa ce a risipit averea familiei la Paris si Monte Carlo pe jocuri de noroc si pe femei, Andrei Morudzi s-a retras de lume in castelul stramosilor de la Moruzeni, unde duce o existenta izolata. Putinii sai vizitatori sunt oameni stersi si de nivel inferior: un padurar grobian, o fosta iubita abandonata, un preot de tara, seful garii si fiica acestuia, venita de la pension pentru a se marita. Fata inocenta este sedusa de distinctia nobilului si, refuzand perspectiva unei casatorii aranjate si apoi a unei existente banale alaturi de un om pe care nu-l iubea, se sinucide.

 

Orient Express-ul, trenul care facea legatura dintre Istambul si Paris, trece prin mijlocul mosiei sale din Moruzeni si este pentru print o permanenta legatura cu amintirile din tineretea sa tumultoasa. Povestea din 1935 este presarata cu flash-back-uri din 1911-1916.

 

Rolurile principale sunt interpretate de Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern, Imola Kezdi, Dan Bittman, Gheorghe Dinica, Valentin Teodosiu, Ioana Moldovan si Vlad Zamfirescu. Acest film a fost propunerea Romaniei la Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain in 2005.

 

 

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: