Marţi, 29 Noiembrie 2016 23:25

Sfantul Andrei 2016

Sfantul Andrei 201630 noiembrie 2016 este zi libera, nelucratoare, iar romanii il sarbatoresc pe Sfantul Apostol Andrei, considerat Ocrotitorul Romaniei. Va oferim o colectie de articole de Sfantul Andrei: mesaje, sms-uri si urari de Sfantul Andrei, felicitari de Sfantul Andrei, colindul, iconografia, acatistul, paraclisul si rugaciunea Sfantului Apostol Andrei, precum si informatii despre traditiile, obiceiurile si superstitiile de Sfantul Andrei.

In sfanta scriptura e relatat cum Andrei, alaturi de alti semeni, a ascultat cuvantul lui Dumnezeu, care le-a adresat urmatoarele cuvinte: “Veniti dupa mine si eu va voi face pescari de oameni”. Si, lasandu-si mrejele, Andrei a mers indata dupa El, propovaduind “vestea cea buna” a mantuirii. Sfantul Andrei a fost bun, generos si un adevarat credincios, raspandind in lume cuvantul lui Dumnezeu.

Potrivit traditiei si credintei populare, ziua de 30 noiembrie 2016 este potrivita pentru atragerea norocului, vindecarea de boli, dezlegare de farmece si blesteme, iar usturoiul nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. Traditiile si obiceiurile legate de aceasta sarbatoare sunt multe, transmise din generatie in generatie inca de pe vremea dacilor.

In aceasta zi ii sarbatorim pe toti cei care poarta numele de Andrei sau derivate din acesta: Andreea, Andrea, Andries, Andu, Andru, Andruta, Andrusa, Andrusca, Andras, Andra, Andrada, Andreas, Andi, Deia, Deea.

Acatistul Sfantului Andrei

Acatistul Sfantului Apostol Andrei - Ilie Cleopa

Colindul Sfantului Andrei

Felicitari cu mesaje de Sfantul Andrei

Felicitari speciale de Sfantul Andrei

Felicitari Sfantul Andrei

Iconografia Sfantului Andrei

Mesaje frumoase de Sfantul Andrei

Mesaje, sms, urari si felicitari de Sfantul Andrei

Paraclisul Sfantul Apostol Andrei

Rugaciunea Sfantului Andrei

Traditii obiceiuri si superstitii de Sfantul Andrei

Sfantul Andrei

Sfantul Andrei - religie

Sfantul Andrei - felicitari

Sfantul Andrei si predica sa la gurile Dunarii

Traditii, obiceiuri si superstitii de Sfantul Andrei


Related news items:
Newer news items:
Older news items: