Interferente.ro Lifestyle Casa ta Sfaturi folositoare

Miercuri, 20 Martie 2013 17:06

Sfaturi folositoare

Sfaturi folositoare in viata de zi cu zi in gospodarie.

Cafeaua varsata pe fata de masa se curata imediat. Se ia o bucata de vata, se inmoaie in apa, se imbiba cu putin sapun si se freaca locul patat, apoi cu o alta bucata de vata uscata se sterge bine.

Rugina de pe cutite se indeparteaza prin frecare cu o bucata de ceapa.

Fluturii nocturni se indeparteaza daca in casa exista o vaza cu cateva fire de busuioc.

Faianta din baie se spala cu o carpa umeda, care inlatura si sapunul intrebuintat, cat si praful depozitat. Spalarea cu dus nu se recomanda, fiindca picaturile de apa ramase pateaza.

Castravetii acri inmuiati pot fi readusi in starea optima de conservare. Zeama se strecoara printr-o sita, se fierbe si in stare fierbinte se toarna peste castravetii inmuiati.

Cojile de lamaie uscate, puse in sifonier, indeparteaza moliile.

Petele de vin de pe albituri se scot prin inmuierea partii patate in lapte dulce clocotit si degresat. Apoi se freaca bine si se limpezeste in apa rece.

Un galbenus de ou proaspat amestecat cu 10 g glicerina constituie o solutie buna pentru indepartarea petelor de cafea de pe haine. Locul patat se freaca cu aceasta solutie, iar limpezirea se face cu apa rece.

Petele de dulceata, compot sau suc de fructe de pe haine si stofe se scot prin frecare cu un burete muiat in apa distilata.

Tacamurile oxidate se curata prin frecare cu un burete muiat intr-o solutie cu apa si amoniac (o parte amoniac si sase parti apa).