Interferente.ro Turism Statiuni balneare Statiunea si plaja Venus litoralul romanesc

Duminică, 26 Iunie 2011 04:00

Staţiunea şi plaja Venus - litoralul românesc

Informaţii generale, descriere, situare geografică şi acces

Staţiunea balneoclimaterică estivală Venus, de interes general, este aşezată între Saturn şi Cap Aurora, pe latură sudică a golfului Aurora, la 3 kilometri de Mangalia şi la aproximativ 40 kilometri de Constanţa. Purtând numele zeiţei frumuseţii - Venus, staţiunea se remarcă prin arhitectură deosebită a hotelurilor înconjurate de vaste spaţii verzi. Lacul Razim (Razelm) oferă posibilităţi multiple de petrecere a timpului liber.

Modalităţile de acces în staţiune:

- rutier, pe DN39 (E 87), în apropiere de Mangalia se face la stânga pe drumul de acces care duce direct către staţiune;

- feroviar, pe linia Constanţa-Mangalia. Venus nu are gară proprie, iar cea mai apropiată este gară Mangalia (5 km). De aici accesul este destul de uşor şi se face cu microbuzele ce pleacă din gară şi traversează toate staţiunile.

- aerian, Constanţa, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, apoi curse auto până în staţiune.

Plaja Venus

Plaja Venus se întinde pe o lungime de circa 2 km şi are o lăţime maximă de aproximativ 200 metri. Este acoperită cu un strat de nisip fin şi protejată de 7 diguri. Intrarea în mare este lină, în unele locuri cu nisip fin, alteori cu nisip şi pietre mici.

Plajă cu nisipul fin şi apele minerale sulfuroase hipotermale captate şi utilizate pentru duşuri amenajate într-un spaţiu anume aşteaptă turiştii să petreacă un concediu relaxant.

Plaja staţiunii Venus este fragmentată de numeroase golfuleţe şi are lăţimi variabile. Partea de nord a staţiunii, care se învecinează cu plaja de la Cap Aurora, prezintă o zonă de acces în mare stâncoasă şi cu intrare relativ dificilă în apă pe o mică porţiune. Este o zonă preferată de cei care caută intimitatea şi liniştea. Partea din sud a plajei, care se învecinează cu plajă Saturn, este mai lată şi este zonă cea mai populată de turiştii cazaţi în Venus.

Staţiunea Venus. Hartă.



Scurt istoric

Venus este o staţiune relativ nouă, apărută în 1972, care se remarcă prin varietatea şi frumuseţea arhitecturii hotelurilor şi vilelor sale, cât şi prin prin confortul sporit al acestora.

Atracţii şi obiective turistice. Prezentare.

În staţiunea Venus, zeci de vile şi căsuţe de vacanţă beneficiază de o atmosferă de linişte şi intimitate, dar şi de o vegetaţie bogată, cu aspect de grădină botanică.

Staţiunea are o plajă naturală extinsă între staţiunile Venus şi Saturn, cu nisip fin pentru helioterapie şi talazoterapie, unde apar şi izvoarele minerale sulfuroase hipotermale, captate sub formă de duşuri. În partea de sud a staţiunii există un pavilion special amenajat pentru cei care urmează împachetări cu nămol sapropelic şi fac băi sulfuroase.

Factorii naturali de cură sunt climatul maritim, excitant - solicitant, bogat în aerosoli salini şi apa Mării Negre cu un grad de mineralizare de 15,5%.

Staţiunea Venus este recomandată atât pentru persoanele sănătoase care pot beneficia de cură heliomarină în timpul vacanţelor de vară, cât şi pentru tratamentul unor afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombară) sau posttraumatismale (după entorse, luxaţii şi fracturi), al unor stări de anemie secundară, slăbiciune, decalcifiere, rahitism, boli ale pielii (psoriazis), dereglări endocrine (hipotiroidie şi mixedema), boli ginecologice (hipoovarianism pubertal, sterilitate ovariană). În staţiune există şi posibilitatea de a face băi de nămol pe malul Lacului Venus în cadru organizat.

Bază de tratament a hotelului Mezotermale Palace este organizată că un solar cu două piscine de câte 600 mp fiecare (include bazine copii), două plaje nudism bărbaţi-femei cu o suprafaţa de 1900 mp fiecare, sală de masaj, sală de fitness, căzi cu apa termală şi nămol, căzi pentru hidroterapie, aparate pentru electroterapie, ultrasunet. Apa termală provine dintr-o sondă de adâncime proprie.

Posibilităţile de petrecere a timpului liber sunt la fel de numeroase că şi în celelalte staţiuni: practicarea sporturilor nautice (yachting,wind-surfing, iole, etc.), efectuarea unor excursii interne (turul staţiunilor litoralului românesc, plimbări cu vaporul pe Marea Neagră sau pe canalul Dunărea - Marea Neagră, deplasări în Deltă - Dunării, la Cetatea Histria, la Podgoria Murfatlar, etc.) sau externe (turul staţiunilor litoralului bulgăresc al Mării Negre - Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna). Pentru pasionaţii de hipism, în imediată apropiere se află herghelia Mangalia.

Ca şi celelalte staţiuni din constelaţia litoralului românesc, Venus beneficiază de brizele marine, de strălucirea soarelui şi de nisipul fîn al plajelor, constituind un veritabil punct de atracţie pentru turiştii dornici de recreere.

Staţiunea dispune de un camping, de numeroase restaurante, cofetării, braserii, baruri de zi şi de noapte, cinematograf în aer liber, grădini de vară, terenuri de sport, discoteci, etc.

Turism, Cazare, Hoteluri, Vile, Pensiuni, Apartamente

Cazarea în Venus se face de la hoteluri de 4 stele la hoteluri de 1 stea, campinguri şi în numeroase vile care dau o notă caracteristică acestei staţiuni.

Hoteluri 4 stele:

Hotel Carmen****, Hotel Palace***

Hoteluri 3 stele:

Hotel Dana***, Hotel Majestique*** (fostul Nora), Pensiunea Venus Stil***, Vile Adriana***, Hotel Orlando***, Vila Iezer***, Hotel Melodia***

Hoteluri 2 stele:

Hotel Brindusa**, Hotel Irina**, Hotel Rodica**, Hotel Lidia**, Hotel Sanda**, Hotel Silvia*, Hotel Claudia**, Hotel Veronica**, Vile Bucura**, Hotel Corina**, Hotel Felicia**, Vile Venus***, Vile Caltun-Zanoga**, Hotel Favorit**, Vila Veronica**, Hotel Florica**, Hotel Raluca**

Hoteluri 1 stea:

Hotel Adriana*, Hotel Egreta*, Vile Bilea*,Hotel Cocorul*, Hotel Vulturul*, Vila Mioara*, Hotel Pajura*, Vile Balea Mara*, Hotel Anca*, Hotel Zamfira*, Casuţe Brates*, Hotel Despina*, Popas Turistic Venus*, Camping Venus

Concluzii

Hotelurile din staţiunea Venus au în majoritate cinci etaje şi poartă nume de fete (Anca, Corina, Veronica, Dana, Adriana, Irina, Rodica, etc.) fiind dominate de patru hoteluri turn: Vulturul, Pajura, Cocorul şi Egreta.

Surse şi adrese web utile

http://ro.wikipedia.org/wiki/Litoralul_rom%C3%A2nesc

http://www.infoghidromania.com/harti_litoral.html


Related news items:
Newer news items:
Older news items: