Interferente.ro Lifestyle Moda - fashion Tendinte moda algele marine textila eco a viitorului

Vineri, 04 Noiembrie 2011 04:00

Tendinte moda - algele marine - textila eco a viitorului

Algele marine si-au gasit o gama extrem de larga de intrebuintari in diferite domenii de activitate, de la industria farmaceutica (ca ingredient in realizarea medicamentelor), la industria cosmetica (creme), la industria alimentara sau cea chimica.

De asemenea, algele marine sunt folosite in agricultura, fiind o sursa inepuizabila de materie organica, care se reinnoieste fara incetare.

In mod surprinzator, specialistii au creat din algele marine un material denumit Seacell. Acesta este fabricat din Lyocell (material creat din fibre de pasta de lemn) si alge marine si va fi prezent in garderobele noastre sub forma unor vesminte create din tesaturi fine. Seacell poate fi considerat a fi un material bio extrem de util pentru corpul nostru. Fibrele contin o serie de vitamine si minerale care raman in haina, chiar si dupa spalare.

Specialistii sunt de parere ca pielea celor care utilizeaza hainele create din acest material va absorbi acesti nutrienti, ceea ce va oferi un confort sporit utilizatorilor. Primele haine create din acest material vor fi lansate in 2012, in colectia de vara a casei de moda Chinti & Parker.

Stiati ca:

§         circa 70% din biomasa marilor si oceanelor este alcatuita din alge care formeaza asa-numitul fitoplancton, acesta stand la baza nutritiei celorlalte organisme - raci, moluste, pesti, pasari si mamifere acvatice;

§         in urma fotosintezei algele formeaza cea mai mare parte a oxigenului din apa cu care respira toate animalele acvatice;

§         algele sunt folosite de om ca ingrasaminte organice, materie prima pentru obtinerea colorantilor, a produselor alimentare, cosmetice si farmaceutice.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: