Interferente.ro Sanatate Tratamente Tinctura de propolis vindeca si giardioza

Miercuri, 26 Iunie 2013 17:51

Tinctura de propolis vindeca si giardioza

Propolisul provine din rasini vegetale pe care albinele le culeg de pe mugurii florali si scoarta copacilor si pe care le prelucreaza cu resturi de polen, ceara si cu secretii proprii.

Propolisul este solubil in alcool si eter la cald si insolubil in apa. Are punctual de topire cuprins intre 70 si 120 de grade C si o densitate cuprinsa intre 1,112-1,136, ceea ce permite separarea lui de ceara atunci cand este topit.

 

Proprietati organoleptice

Aspect: masa solida, lucioasa sau mata, de marimi si forme diferite.

Culoare: cenusiu-verzui, pana la brun-cafeniu.

Consistenta: vascoasa, lipicioasa, pana la tare.

Miros: caracteristic aromat de rasini si balsamuri.

Extractul de propolis spiss standardizat este obtinut din propolis brut, printr-un procedeu special.

Propolisul este un produs natural apicol cu o compozitie chimica complexa, continand substante aromate, balsamuri, rasini, ceruri, uleiuri eterice, flavone, substante minerale, polen etc. Propolisul actioneaza ca antiseptic, bactericid si bacteriostatic, cicatrizant, antiinflamator, antipruriginos etc.

Tinctura de propolis 30% a fost utilizata cu succes in tratarea diferitelor plagi (cicatrizant si antiseptic ideal), in afectiuni dermatologice (eroziuni, eczeme, ulceratii, escare, tricofitii etc.), ca si psoriazis, arsuri, degeraturi (in asociere cu alte medicamente), in neurodermite, pruritul batranilor etc. Se aplica de asemenea, in afectiuni ale prostatei in asociere cu miere, polen si laptisor de matca.

In giardoza s-au obtinut rezultate spectaculoase cu tinctura de propolis in doze dependente de caz, la copii, dar si la adulti cu doze mai mici, in functie de gradul de infestare al pacientului, varsta, greutate corporala si alti parametri si in plus nu afecteaza ficatul copiilor ca alte tratamente medicamentoase.

Pauzele si dozele de aplicare a tincturii de propolis sunt strict individualizate pentru reusita deplina a tratamentului (conteaza si gradul de infestare al pacietului, timpul de cand este suferind, daca chisturile de giardie sunt masive, daca subiectul prezinta si anemie secundara etc.).

Regimul alimentar adecvat ajuta nemijlocit la reusita tratamentului. Bolnavii trebuie neaparat consultati de medic si nu sa faca tratamentul dupa spusele celor neautorizati.