Joi, 17 Aprilie 2014 22:32 |
Tort de ciocolata - retetaIata reteta noastra pentru un gustos tort de ciocolata, numai bun pentru o masa in familie.Inainte de a va apuca de treaba, asigurati-va ca aveti la indemana toate ingredientele necesare pentru prepararea tortului de ciocolata, respectiv:Ingrediente pentru platul de tort:· 9 oua· 9 linguri de zahar· 8 linguri de faina· 3 linguri de cacaoIngrediente pentru siropul pentru tort:· 6 linguri de zahar· 1 l de apa· coji de portocaleIngrediente pentru crema de ciocolata pentru tort:· 150 gr zahar· 1/2 pahar de apa· 100 grame ciocolata· 3 linguri de cacao· 300 gr untDaca dispuneti de toate aceste ingrediente, va puteti apuca de gatit tortul de ciocolata.Primul lucru care trebuie facut este blatul de tort.Se separa, pentru inceput, galbenusurile si albusurile de la cele 9 oua.Albusurile se adauga intr-un castron mai incapator si se bat bine spuma.Galbenusurile de ou se freaca cu 9 linguri de zahar pana cand acesta este dizolvat perfect. Apoi, se adauga treptat, in ploaie, faina. Se amesteca bine. De asemenea, se adauga cacao, se amesteca iar si abia la final se adauga albusul spuma.Toate aceste ingrediente se amesteca usor pana la omogenizare.Tava trebuie sa fie pregatita, unsa cu unt si putina faina, dupa care se toarna compozitia uniform. Se da tava cu acest blat la cuptor, la foc potrivit.Cand este copt, se scoate si se lasa la racit. Pe orizontala, acest blat este taiat in doua parti care vor fi insiropate.Iata modul de preparare pentru sirop:- intr-un litru de apa se adauga 6 linguri de zahar;- se amesteca si se aseaza la foc, pana cand fierbe;- de asemenea, se adauga in apa si cojile de la o portocala (date pe razatoarea mica).Se ia de pe foc siropul, se lasa sa se raceasca si abia apoi se vor insiropa cele doua blaturi obtinute. Nu uitati ca aceste blaturi trebuie sa le lasati cateva minute astfel incat sa ia bine siropul. Abia apoi veti aseza crema de ciocolata pentru tort.Dar, sa vedem reteta si modul de preparare pentru crema de ciocolata:Se pune intr-o cratita zaharul, apa, ciocolata si cele 3 linguri de cacao. Se amesteca bine pentru omogenizarea acestor ingrediente si se pune la foc potrivit. Se lasa aici timp de 4-5 minute, pana incepe sa forfoteasa. E important sa amestecati incontinuu, astfel incat sa nu se prinda. Cand este gata, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Daca s-a racit, se adauga untul si se amesteca iar pentru omogenizare perfecta.Avand si crema gata, se poate finaliza tortul de ciocolata:- se aseza prima foaie pe un platou;- se unge foaia cu crema (mai putin de jumatate din cantitatea obtinuta);- se adauga cea de-a doua foaie de blat;- se unge foaia cu crema. De preferinta, e bine sa fie un strat mai gros de crema de ciocolata (mai mult de jumatate din cantitate initiala de crema obtinuta).- se unge tortul si lateral si se netezeste cu ajutorul varfului de la un cutit;- se orneaza cu frisca si/sau bomboane de ciocolata si/sau fructe proaspete, aranjate frumos.Tortul de ciocolata este gata, se lasa o vreme la frigider si se poate servi dupa cateva ore. Pofta buna!
Newer news items:
Older news items:
|
Remedii, tratament si solutii de ameliorare pentru arsurile solare E vara, timp frumos cu soare. Ati profitat de zilele libere, insa ati stat prea mult la soare si v-ati...
Read moreHoroscop Varsator aprilie 2014 Afla horoscop Varsator aprilie 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna aprilie 2014 pentru zodia Varsator: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read morePagerank update 6 decembrie 2013 Mos Nicolae a fost trimis de cei de la Google sa viziteze site-urile noastre. Pe 6 decembrie 2013 a avut loc un update la pagerank. Acesta...
Read moreHans Spemann - omul care a creat fiinte Lumea isi inchipuie de obicei ca medicina este o stiinta care se ocupa numai cu studiul bolilor si, pe cat ii sta cu...
Read morePovestea Vrancei - legenda De mult, pe timpul domniei lui Ştefan cel Mare, pe când Ţara Românească nu era unită încă şi ţinuturile Munteniei şi Moldovei aveau fiecare domnii lor, a...
Read moreCarnavalul de la Veneţia Se spune că originea Carnavalului datează din 1094, când dogele Veneţiei, Vitale Faliero, l-a menţionat pentru prima dată într-un document oficial. La baza carnavalului stă un obicei...
Read moreUn culegator de poezie populara - Martin Samuel Mockesch Culegatorii poeziei populare romanesti sunt totdeauna interesanti. Cei mai interesanti sunt insa desigur cei mai vechi. Dintre ei, Mochesch este cel mai...
Read moreZeii, cetatea Troia si calul troian Desi elini, asa ne spun poetii, s-au adunat la o nunta in Olimp, ca sa petreaca veseli impreuna. Pentru ca petrecerea lor sa...
Read moreHalloween Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii....
Read moreHoroscop Leu septembrie 2015 Afla horoscop Leu septembrie 2015. Afla previziunile astrologice pentru luna septembrie 2015 pentru zodia Leu: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreHoroscop decembrie 2015 pentru toate zodiile Afla horoscop decembrie 2015. Afla previziunile astrologice pentru toate zodiile in luna decembrie 2015: dragoste, cariera, bani si sanatate. ...
Read moreHoroscop Rac iulie 2014 Afla horoscop Rac iulie 2014. Afla previziunile astrologice pentru luna iulie 2014 pentru zodia Rac: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read moreGutui cu carne de vita Va oferim o reteta speciala pentru o mancare delicioasa: gutui cu carne de vita. Pentru a realiza mancarica de gutui cu carne de vita aveti nevoie...
Read moreSerbarea Abecedarului - cântece Bun rămas, Abecedar! Drag Abecedar, de tine Azi ne despărţim. Tu ne-ai învăţat de bine Şi îţi mulţumim! La, la, la ...
Read moreHernia de disc - o afectiune la ordinea zilei Sedentarismul, pozitia corporala incorecta la masa de lucru, precum si ridicarea obiectelor pot provoca afectiuni ale coloanei vertebrale foarte greu de tratat....
Read moreZidurile chinezesti China e pentru noi o tara cu care parca ne simtim familiarizati si spre care o nostalgie dulce ne mana gandurile, lasandu-le sa hoinareasca pe intinsul granitelor fara de...
Read more