Interferente.ro Turism Romania Traseu turistic si poteci marcate din Masivul Ceahlau

Duminică, 16 August 2015 00:26

Traseu turistic si poteci marcate din Masivul Ceahlau

traseu turistic ceahlau

Va prezentam un traseu turistic si poteci marcate din Masivul Ceahlau, cu trecere prin Poiana Nicanului si Poiana Vezuri, precum si pe la Duruitoarea.

Marcaj: triunghi gaben

Timp de parcurs: Cabana 7 Noiembrie (0,00 h) - Poiana Nicanului (0,40 h) - Poiana Vezuri (0,55 h) - Duruitoarea (2,00-2,30 h)

Aceasta poteca leaga traseul nr. 1 marcat cu banda rosie, care incepe de la Durau si se indreapta spre cabana Dochia, trecand pe la cabana 7 Noiembrie, cu traseul nr. 2 marcat cu cruce rosie, care pleaca de la Durau la cabana Dochia, trecand pe la Duruitoarea. Traseul, de curind marcat (in anul 1957), incepe de langa izvoarele din apropierea cabanei 7 Noiembrie, numite Fantanelele. Poteca, larg croita la inceput, coboara o panta lina. Tot drumul se desfasoara prin padure peste un teren umed, pe alocuri noroios. Dupa 30-40 minute ajungi in Poiana Nicanului, poiana ce se vede clar de la cabana 7 Noiembrie. Din aceasta poiana mai mergi inca 10-15 minute pana in Poiana Vezuri, de asta data pe un drum imbracat in muschi si pe sub brazi falnici si stanci rostogolite si inverzite de vreme, care dau un farmec deosebit acestei portiuni de traseu.

In poiana Vezuri intalnesti stalpul de marcaj al potecii nr. 2 cu o cruce rosie, care urca de la Durau spre cabana Dochia. Te vei angaja pe acest drum si in timp de cel mult o ora si jumatate, de la Vezuri vei ajunge la cascada. Traseul poate fi continuat spre cabana Dochia, ducand tot prin cele doua poiene succesive, Poiana Scaiusului si Poiana cu Arinis.

O alta poteca face legatura intre cele doua trasee principale 1 si 2, dar care se desfasoara la o cota superioara; aceasta este Poteca Scaiusului, pe care o vom parcurge in itinerariul urmator.Related news items:
Newer news items:
Older news items: