Interferente.ro Sanatate Terapii alternative Uleiurile esentiale si lupta impotriva stresului

Miercuri, 11 Iunie 2014 02:09

 

Uleiurile esentiale si lupta impotriva stresului

 

FUleiurile esentiale si lupta impotriva stresuluiolosirea uleiurilor esentiale ajuta mult in lupta impotriva stresului si a anxietatii, precum si a ameliorarii unor dureri. De fapt, vorbim despre aromaterapie, iar utilizarea uleiurilor esentiale reprezinta un mijloc excelent pentru relaxare si revigorare intr-un mod natural. Mirosul degajat de uleiurile esentiale actioneaza asupra moralului si a emotiilor voastre, ajuta sa uitati de durerile de cap si de stres, s.a.m.d., gratie moleculelor sale volatile si dinamice.

 

Recomandam sa alegeti uleiurile esentiale in functie de mirosurile care va plac si care va seduc. Astfel, efectele lor vor fi mult mai benefice.

 

Uleiul de busuioc. Cu ajutorul uleiului de busuioc puteti alunga insomniile si oboseala intelectuala, fiind un remarcabil tonic nervos. Busuiocul se remarca prin efectul sau revitalizant.

 

Uleiul de cimbru. Cu ajutorul uleiului de cimbru puteti lupta eficient impotriva oboselii fizice si psihice, fiind un tonic nervos eficace. Cimbrul se remarca mai ales prin efectul sau antiseptic puternic.

 

Uleiul de eucalipt. Folosirea uleiului de eucalipt va ajuta sa va regasiti energia, fiind un un adevarat tonic, actionand eficient impotriva infectiilor. Eucaliptul se remarca prin efectul sau revigorant, ajutandu-va spre reimprospatare.

 

Uleiul de ienupar. Cu ajutorul uleiului de ienupar va ajuta sa va relaxati si sa va recastigati tonusul optim. Ienuparul se remarca prin efectul sau antiinflamatoriu si revitalizant.

 

Uleiul de lavanda. Cu ajutorul uleiului de lavanda veti alunga multe griji. Lavanda se remarca prin numeroase proprietati si importante virtuti: analgezic, antiseptic, antibactericid, decongestionant, hipotensiv, sedativ. Uleiul de lavanda poate fi utilizat cu succes pentru ingrijirea si regenerarea pielii. In asociere cu uleiul de susan si uleiul de migdale dulci, pielea dvs. va fi mai fina si mai hidratata. De asemenea, lavanda este folosita pentru parfumare.

 

Uleiul de menta. Folosirea uleiului de menta va ajuta sa luptati impotriva starii accentuate de oboseala. Menta se remarca mai ales prin efectul sau fortifiant si stimulator.

 

Uleiul de musetel. Folosirea uleiului de musetel ajuta sa luptati impotriva starii de nervozitate si iritabilitate, fiind un calmant si linistitor excelent. Nu ezitati sa folositi musetelul si chiar sa va masati cu ulei de musetel.

 

Uleiul de pin. Folosirea uleiului de pin va ajuta sa scapati de starea de oboseala, remarcandu-se prin efectele sale: tonic si stimulant.

 

Uleiul de rozmarin. Cu ajutorul uleiului de rozmarin veti reusi sa scapati de starea de oboseala si surmenaj. Rozmarinul se remarca ca fiind un tonic nervos deosebit.

 

Uleiurile pe baza de citrice. Folosirea uleiurilor esentiale de citrice (lamaie, portocale, grapefruit, mandarine) va ajuta sa va calmati, remarcandu-se prin efectele sale antistres si antiseptic.