Interferente.ro Sanatate Tratamente Un leac impotriva reumatismului tuia

Marţi, 02 Ianuarie 2018 00:25

Un leac impotriva reumatismului - tuia

Un leac impotriva reumatismului tuiaVa prezentam un leac ce este folosit de multi oameni, cu rezultate excelente intr-o durere lombara. Din experienta personala a unora, acestia au afirmat ca, dupa o luna de folosinta, au scapat de durerea insuportabila a umarului, dupa probleme si neplaceri cauzate de o spondiloza. Dar iata reteta cu fructe de tuia, dupa medicina traditionala, cu efect impotriva reumatismului.

Mai exact, vorbim despre tinctura de tuia.

Tuia este un arbust ornamental (o specie de brad cu frunzele plate) care fac niste fructe cat un varf de deget, verz brumate si colturate, in luna iulie. Un pumn de fructe se strivesc cu un pisator si se pun la macerat in spirt medicinal sau tuica de 60°, intr-o sticla cu dop, la intuneric, timp de trei zile.

Solutia alcoolica obtinuta, inchisa la culoare (pe masura ce sta, se inchide tot mai puternic), se unge (nu se frectioneaza!) pe locul dureros: spate, picior, umar, etc. si se lasa asa pana se usuca.

Cand se termina spirtul, se pune altul, peste aceleasi fructe, si operatia se repeta pana cand lichidul nu se mai coloreaza in negru. Acum, din cauza anotimpului rece, e bine ca sticla sa stea la caldurica. Citeste si articolul Reumatismul articular acut, forme de evolutie si cauze.


Newer news items:
Older news items: