Interferente.ro News Stiri Unde mergem de 1 mai

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011 22:06

Unde mergem de 1 Mai?

 

În apropierea sărbătorii de Paşte, o excapadă este minivacanţa de 1 Mai 2013. Agenţiile de turism propun sejururi scurte în ţară şi peste hotare, la preţuri atractive. Dacă încă nu v-aţi făcut planuri, vă prezentăm câteva opţiuni pentru o minivacanţă de 1 mai, în România şi în străinătateMititeii şi berea se pot servi anul acesta în cele mai variate locaţii, astfel încât chiar şi cele mai rafinate gusturi să fie satisfăcute.

 

România - opţiuni litoral-mare

Plajele au fost curăţate. În staţiunile din sudul litoralului (Neptun-Olimp, Jupiter, Venus, Cap Aurora, Saturn) sunt deschise doar câteva hoteluri. În aceste locuri, turiştii încă găsesc locuri de cazare, la fel şi în Eforie Nord şi Eforie Sud. Plajele au fost pregătite pentru începerea sezonului estival. Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, în ultimele zile au fost igienizate toate plajele, astfel încât litoralul este pregătit să găzduiască manifestările organizate pentru localnici şi pentru turişti.

Circulă telegondola. Autobuzele supraetajate circulă pe ruta Constanţa-Mamaia între orele 10.00 şi 18.00, iar o călătorie costă 5 lei. Şi telegondola funcţionează în perioda 1-6 mai, între orele 10.00 şi 19.00. Pentru o călătorie, turiştii plătesc 10 lei de persoană. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

Cazare. Dacă alegi să locuieşti la cort pentru câteva zile, ai avantajul că pe plaja din Vamă nu plăteşti nicio taxă de închiriere a spaţiului. Tătuşi, cât te costă o excursie la cort? Să facem un calcul: 

Un cort Quechua pentru 2 persoane - 129,90 lei

Sac de dormit - 99,90 lei

Izopren - 20 lei

Dacă preferi să ai un pat cald de 1 Mai Muncitoresc, fără prea multă bătaie de cap, mai jos prezentăm câteva oferte. Cei care doresc să ajungă de 1 mai la Marea Neagră, au de ales între numeroasele tipuri de pachete, de la cele care includ numai cazarea cu mic dejun la cele all inclusive. Pentru un sejur de 3 nopţi plăteşti 537 lei. Oferta asigură cazarea în cameră dublă cu all inclusive, într-un hotel de 4 stele din Mamaia.

Hotelul Cocor Spa din Neptun-Olimp va pune la dispoziţie un pachet pentru 3 zile la preţul de 780 de lei pentru 2 persoane, iar la hotelul Condor din Mamaia preţurile pentru un sejur de 2 nopţi pornesc de la 29 de euro de persoană.

Puteţi opta de asemenea pentru o mini-vacanţă în Delta Dunării, unde vă puteţi bucura de mare şi de frumuseţile unice ale zonei. Pensiunea Perla din Sulina va pune la dispoziţie un pachet care include cazare pentru 2 nopţi şi masă în regim de pensiune completă la preţul de 560 lei pe sejur pentru o cameră dublă.

Cei mai mulţi turişti care s-au  decis în ultimele momente să meargă în Delta Dunării în minivacanţa de 1 mai pot alege destinaţiile uşor accesibile, cum ar fi Murighiol. Aici sejururile pornesc de la 500 de lei. Una dintre cele mai interesante oferte pentru cei cu dare de mână rămâne, totuşi, hotelul plutitor, dar aici preţurile pleacă de la 300 de lei pe zi pentru fiecare turist.

 

România - opţiuni munte

Dacă litoralul nu se află printre preferinţele dumneavoastră pentru 1 mai, hotelurile şi pensiunile montane s-au pregătit şi ele cum trebuie pentru a-şi primi musafirii.

O ofertă tentantă vine din partea hotelului Lux Garden situat în staţiunea Azuga. Un pachet incluzând 2 nopţi de cazare plus numeroase alte facilităţi ale resortului de 5 stele costă aproximativ 150 de euro de persoană.

Aceia dintre dumneavoastră care aleg Ocna Sibiului pentru a se relaxa şi a se bucură de munte de 1 mai sunt aşteptaţi cu oferte de sejururi de 2 nopţi începând de la 594 de lei de persoană la Hotel Salinas sau 660 de lei la Hotel Helios, pentru aceeaşi perioadă.

Regiunea Bucovinei vine şi de astă dată cu oferte speciale pentru 1 mai. Astfel, pentru un sejur de trei zile, demipensiune, cu toate mesele incluse şi o cină festivă ce va cuprinde produse tradiţionale, tariful este de 100 euro de persoană.

 

România - opţiuni locale

Bineînţeles, dacă nu vreţi să plecaţi din oraş, din diverse motive, puteţi oricând merge la pădurea din împrejurimea oraşului dumneavoastră şi împreună cu prietenii puteţi face un grătar şi sta la aer curat.

 

Opţiuni în afara ţării - străinătate

Minivacanţă de 1 mai vine cu oferte accesibile în destinaţii precum Bulgaria, Tunisia sau Grecia. Pentru că este vorba despre sejururi de scurtă durată, preţurile nu urcă mult. Al doilea motiv pentru care plătim mai puţin este preţul de primăvară, mult mai mic decât cel pentru o cazare în plin sezon estival.

Bulgaria. La Nisipurile de Aur, hotelurile de lux au preturi accesibile si servicii de calitate, iar în timpul liber poţi face excursii în împrejurimi. Un sejur la Nisipurile de Aur, la un hotel de 4 stele în regim all inclusive porneşte de la 19 euro pe noapte de persoană la Odessos Park Hotel, iar la un hotel de 5 stele costul unei nopţi de cazare pentru o persoană începe de la 54 de euro, de asemenea cu toate serviciile incluse.

Tunisia. Tunisia rămâne şi anul acesta în topul celor mai ieftine vacanţe. O săptămână în Sousse începe de la 199 euro de persoană. Pachetul asigură 7 nopţi de cazare cu demipensiune, într-un hotel de 3 stele din Sousse, transportul cu avionul (cursă charter), transferul de la aeroport şi asistentă turistică. Aflat în partea central-estică a Tunisiei, oraşul Sousse găzduieşte o gamă diversificată de resorturi. Clima de tip mediteranean face zona ideală pentru vacanţele pe litoral. În timpul liber, se pot vizita siturile arheologice şi muzeele care ilustrează lunga istorie a regiunii, de peste 3.000 de ani.

Grecia. Cea mai mare dintre Insulele Dodecaneze ale Marii Egee, Rhodos este cunoscută şi sub numele de Insula Soarelui. Vegetaţia bogată, clima blândă şi amestecul de aer modern, bizantin şi medieval face din Rhodos o destinaţie foarte atractivă pentru amatorii de soare şi plimbări. Cândva, aici se află Colosul din Rhodos, una dintre Cele 7 Minuni ale Lumii Antice, astăzi dispărut. În schimb, Oraşul Vechi din Rhodos încă mai există şi astăzi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. O vacanţă în Rhodos costă 339 euro de persoană la sfarşit de aprilie şi început de mai. Preţul asigură biletul de avion (cursa charter) transferul de la aeroport, 5 nopţi de cazare într-un hotel de 5 stele cu demipensiune şi asistenţă turistică. În pachet sunt incluse reduceri pentru copiii cu vârste mai mici de 2 ani.

 

O mini-vacanţă de 1 mai plăcută!

 

 

Surse şi adrese web utile:

http://turism.acasa.ro/

http://www.adevarul.ro

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: