Interferente.ro Parinti si copii Educatie Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii

Duminică, 20 Aprilie 2014 01:48

Vanatoarea de oua de Pasti pentru copii

Vanatoarea de oua de Pasti e un obicei preluat de la occidentali. In aceasta activitate distractiva, placuta si amuzanta, respectiv in cautarea oualor de Paste sunt antrenati cei mai mici membri ai familiei, copiii. Asadar, nu mai stati pe ganduri si pregatiti acest joc pentru copii.

Iata cateva idei de care puteti sa tineti seama in organizarea si desfasurarea vanatorii de oua de Pasti pentru copii:

Personajele principale ale vanatorii sunt ouale de Paste si reprezinta prada micilor vanatori. Pentru acest joc vom folosi oua rosii, oua de Paste decorative, oua din ciocolata sau oua plastic ori oua de lemn, etc.

Jocul are mult mai mult farmec daca stati la casa si dispuneti de gradina. De ce? E simplu, puteti imprastia ouale prin toata curtea, dar in locuri sigure, ce nu pun in pericol copilasii. Dar, nu e o problema spatiul unde locuiti. Jocul poate fi organizat cu succes si la bloc, in apartament. Ouale pot fi ascunde prin casa sau ... puteti iesi afara, la o mica plimbare in parc ori la padure. In aceste spatii puteti delimita un perimetru in care sa organizati vanatoarea si puteti ascunde pe acolo ouale.

Participantii la activitate, copii, sunt de fapt vanatorii. Acestia trebuie sa aiba cu ei o plasuta ori un cos din paie in care sa adune ouale.

Ca in orice joc, e nevoie sa existe o finalitate si o miza. Asadar, stabiliti de la bun inceput premiul. De exemplu, poate fi vorba despre un ou mare de ciocolata ori un iepuras de ciocolata ori un iepuras de plus s.a.m.d. Decizia va apartine si puteti merge de la un cadou simbolic spre un alt cadou de Paste mult mai consistent ...

Regulile jocului trebuie sa fie aduse la cunostinta participantilor inca de la inceput, inainte de a da startul vanatorii de oua. Castiga cel care gaseste si strange cele mai multe oua in timpul limita prestabilit. Nu uitati ca trebuie sa acordati atat marele premiu, cat si premii mai mici, de consolare, astfel incat nici un participant sa nu fie suparat si trist in urma participarii la aceasta vanatoare.

In functie de varsta sau sex, vanatoarea oua poate fi organizata si ca o competitie intre doua grupuri de copii. In acest caz, castigatoare e grupa care aduna cele mai multe oua.

De la caz la caz, regulile jocului pot fi diversificate. Se poate juca chiar si daca aveti un singur copil. Ascundeti ouale prin casa, apoi dati startul vanatorii de oua. Atentie, copilul dvs. trebuie sa stie exact cate oua trebuie sa caute. Pentru a fi mai amuzant, ii puteti da un timp limita. Asadar, e vorba de o vanatoare de oua de Paste contratimp.

In timpul cautarii, ouale pot fi culese cu mana ori, si mai provocator, pot fi culese cu ajutorul unei linguri.

Asadar, vanatoarea de oua este o activitate pascala deosebit de atractiva si plina de miscare, iar copiii dvs. vor fi incantati si bucurosi.