Interferente.ro Sanatate Boli si afectiuni Varicele recomandari remedii si tratament

Vineri, 06 Septembrie 2013 19:26

Varicele - recomandari, remedii si tratament

 

Varicele reprezinta afectiunea cea mai curenta a vaselor sanguine si sunt cel mai usor de controlat. Pot sa apara oriunde, dar apar cu preponderenta la picioare. De asemenea, varicele pot sa apara la orice varsta, insa sunt mai frecvente la batranete si la tinere, dupa o nastere. Sa vedem ce remedii, tratament si ce program de tratament poate fi urmat pentru varice.

 

 

Venele varicoase sunt pur si simplu venele care si-au pierdut tesutul conjunctiv elastic ce infasura peretele muscular subtire al venei. Aceasta pierdere le permite venelor sa-si faca brusc aparitia, umflandu-se sub piele sub forma unor nodozitati venoase rasucite de culoare albastra. Cand varicele se dezvolta, in general nu se vad. De obicei, varicele provoaca dureri in picioare, arsuri si mancarimi ale pielii. Uneori, in jurul varicelor se dezvolta ulcere cutanate.

Specialistii sustin ca evitarea vietii sedentare si supravegherea atenta a tensiunii arteriale pot sa previna aparitia varicelor. Daca suferiti de varice, tineti cont de sfaturile medicilor.

 

Cand nu stati jos, incercati sa va miscati tot timpul. A sta in picioare fara sa va miscati este poate cel mai rau lucru pentru varicele dvs. de la picioare. Mergi pe jos, fa cat mai multa miscare (inot, dans, etc.), fa plimbare. Evitati sa stati intr-un singur loc o perioada indelungata de timp, indiferent daca stati jos sau in picioare.

 

Daca stati jos, aveti grija sa va puneti picioarele pe un alt scaun sau orice altceva pentru ca acestea sa se afle cel putin la acelasi nivel cu talia dvs. sau ceva mai sus. Este interzis cu desavarsire sa incrucisati picioarele deoarece exercitati presiune nepotrivita pe vene si in acest fel se blocheaza calea de intoarcere a sangelui la inima.

 

Masajele sunt bine-venite pentru a stimula circulatia sangelui. Masajul pe picioare trebuie sa fie usor, realizat prin apasarea muschilor cu ambele degete mari (dar nu direct pe vene) si aplicand o miscare ascendenta catre inima.

 

Daca venele dvs. sunt foarte mari sau numeroase, nu uitati ca trebuie sa va tineti toata ziua picioarele infasurate in bandaje elastice. Pur si simplu vi le infasurati in pansamente de panza si cauciuc cu 2-3 legaturi metalice, pe care vi le fixati confortabil in jurul talpii, al gleznei sau a partii de jos a piciorului. Se poate sa fie chiar mai sus, daca e nevoie. In momentul in care se trage de ele pentru a fi aplicate, aceste pansamente se intind pentru a se ajusta confortabil.

Important de retinut este ca bandajul trebuie inceput de la talpa, din punctul de unde incep degetele, dupa care acesta urca in sus spre genunchi. Bandajul trebuie sa va die confortabil, nu strangeti si nu il lasati prea liber. Folositi apoi legaturile pentru a fixa bandajul in partea de sus. Daca doriti sa iesiti si nu vreti sa va se vada bandajele elastice, cumparati si folositi o pereche de ciorapi elastici de calitate, ciorapi medicali. Asigurati-va ca vi se potrivesc!

 

Pielea din jurul varicelor trebuie sa fie bine hidratata, din aceasta cauza folositi un emoliant bun, o crema buna. Ungeti-va de trei ori pe zi si frectionati pentru a lasa crema sa patrunda in profunzime. Evitati baile calde deoarece venele se umfla.

Daca durerile si neplacerile cresc, daca pe piele apar ulcere poate fi indicata o interventie chirurgicala care sa inlature varicele.