Marţi, 31 Ianuarie 2017 00:12

Vindecari miraculoase

Vindecari miraculoaseDe-a lungul timpului multe cercuri si asociatii s-au ocupat de fenomenele “paranormale” sau “supranormale”. S-ar fi putut crede ca avantul stiintelor pozitive va fi o piedica pentru raspandirea spritismului si a tuturor fenomenelor supranaturale. Adevarul este ca spiritismul a luat o dezvoltare din ce in ce mai mare si ca a trecut treptat la aplicatii practice.

“Spiritual Association” din Londra a fost cea mai active dintre toate aceste cercuri spiritiste. Presedintele sau, Hannan Swaffex, a fost o personalitate deosebit de curioasa. Scriitor si critic teatral, el a fost in acelasi timp mediu si a fost convins ca fiecare act al sau ea poruncit si condus de o calauza din lumea spiritelor, un anume Dagh Maheul, un persian!

Impreuna cu un alt renumit spiritist englez, Mister Jones, presidintele din “Spiritual Association” a atras o lume imensa la conferintele pe care le-a tinut regulat asociatia. Atractia acestor conferinte a fost facuta nu atat prin discutiile contradictorii, cat prin videcarile miraculoase facute de Mister Jones. Fenomenul vindecarilor spiritual a fost de atatea ori verificat la Londra si mai apoi, si la Maglavit. Uneori un simplu cuvant are o putere atat de mare, incat nimic, nici cea mai grea afectiune, nu-I poate rezista. Vindecarile lui Mister Jones sau fost intr-adevar uimitoare. Prin simpla atingere a mainilor pe partea bolnava, el facea sa dispara simptome vechi si chiar afectiuni constatate de medici. Presa medicala engleza s-a emotionat mult in fata acestor manifestatii – cum se intampla totdeauna, in asemenea imprejurari. Dar faptele sunt fapte si ele trebuie recunoscute. Iar in ce priveste metoda, fie ea “fiziopsihica”, “naturalistica”, “spirituala”, “ultra-normala”, ea da rezultate, si prin urmare studiul sau se impune. Spiritistii englezi si toate cercurile lor din Anglia au vrut sa verifice cat mai précis toate cazurile de vindecare, cu speranta ca se vor putea pune bazele unei noi ramuri a medicine.

Institutul international de studii psihice din Londra si-a completat laboratoarele cu cele mai precise instrumente, de la cinematografia pentru raze infrarosii, pana la camerele Wilson pentru descoperirea celor mai slabi curenti electrici.

Rezultatele sunt variate. Depinde de cel ce priveste … In fel personal se va vedea daca medicina are un rival in aceste “manavre psihice”, daca ele sunt simple sarlatanii sau daca, dimpotriva, spiritismul poate veni in ajutorul medicinii. Profanii si specialistii asteapta cu egala nerabdare concluziile …