Interferente.ro Parinti si copii De Sarbatori Vine Mos Nicolae 6 decembrie

Miercuri, 02 Decembrie 2015 01:25

Vine Mos Nicolae - 6 decembrie

Vine Mos Nicolae 6 decembrieMos Nicolae, sarbatorit pe 6 decembrie, este unul din numele cele mai raspandite si indragite de copiii din intreaga lume. Vorbim, de fapt, despre o sarbatoare frumoasa ce a devenit in timp o zi a activitatilor caritabile si a darurilor oferite din suflet. Obiceiurile si traditiile difera de la tara la tara, insa cert e faptul ca Mos Nicolae calatoreste ... Cum? Veti descoperi in imaginile urmatoare. Tot ce trebuie sa faceti e sa uniti punctele, urmand cifrele in ordine crescatoare.

Multe tari si-au pastrat propriile obiceiuri si traditii cu privire la Mos Nicolae. De exemplu:

· In Olanda, Mos Nicolae calatoreste pe un vapor pe mare, din Spania, sosind pe 6 decembrie. Acesta are la el o carte mare in care afla informatii despre copii, mai exact cum s-au purtat copiii de-a lungul intregului an. Copiii cuminti vor fi rasplatiti cu daruri, in timp ce copiii obraznici sunt luati de asistentul sau - Black Peter sau Zwarte Piet.

· In Germania, Mos Nicolae calatoreste alaturi de Kinect Utrecht, Krampus sau Pelzebock – insotitorul sau, avand un sac in spate si o nuia in mana. In sac erau darurile pentru copiii cuminti. Nuiaua era folosita pentru copiii obraznici.

· In Danemarca, Mos Nicolae soseste cu daruri pentru copiii ascultatori si harnici, purtate frumos intr-un sac asezat in spinare si purtat de reni.

· In traditiile romanesti, Mos Nicolae (Sfantul Nicolae) apare pe un cal alb, o aluzie la zapada care cade in luna decembrie.

· In alte zone ale lumii, Mos Nicolae aducea daruri copiilor coborand din barca.

· Etc.

Indiferent de zona geografica a lumii, important e ca faptul ca vine Mos Nicolae. Mos Nicolae soseste cu daruri pentru copii …

Listeaza imaginea preferata, uneste punctele si da culoare personajelor.

Istoria il infatiseaza pe Mos Nicolae drept un batran cu barba alba pe care si-o scutura in ziua de 6 decembrie pentru a ninge …

Te-ar mai putea interesa:

Legenda lui Mos Nicolae

Traditii, obiceiuri si superstitii de Mos Nicolae

Cadouri Mos Nicolae - planse de colorat