Duminică, 10 Februarie 2013 15:42

Ziua Indragostitilor

 

Iata ca a sosit si luna februarie, luna iubirii. Luna februarie este in mod clar recunoscuta ca fiind Luna Indragostitilor de pretutindeni. Acum se celebreaza legatura sincera si frumoasa dintre doi oameni care se iubesc. Cu aceasta ocazie, se ofera flori,  bomboane, inimioare din plus sau diverse cadouri simbolizand dragostea pentru partener. La nivel global, exista o zi speciala a indragostitilor - 14 februarie, cand se sarbatoreste Valentine’s Day. In Romania, traditia ne aduce aminte de Dragobete, care se sarbatoreste pe data de 24 februarie.

 

Valentine’s Day

De-a lungul timpului s-au nascut mai multe legende despre Sfantul Valentin. Cea mai cunoscuta dintre acestea dateaza din Romana Antica. In Roma secolului al III-lea, era imparat Claudius Gothicus al II-lea, cunoscut si sub numele de Claudius cel Crud. Langa palatul sau exista un templu in care era preot Valentin. Acesta era foarte iubit de romani care mergeau la templu de dragul lui si pentru a-i asculta predicile pline de intelepciune. In acele vremuri, razboaiele erau un lucru obisnuit iar imparatul Claudius avea nevoie de cat mai multi supusi care sa participe la ele. Citeste mai departe legenda ...

 

Dragobete

De Dragobete, satele romanesti rasunau de veselia tinerilor si de chiuitul: "Dragobetele saruta fetele". Numele "Dragobete" vine de la "beat de dragoste" si aceasta sarbatoare se mai numea si "Sfantul Ion de primavara". I se mai spune si Dragomiru-Florea sau "Granguru" pentru ca acum are loc nunta pasarilor din padure. Se povestea ca pentru a-si atrage perechea, Graurul auriu punea cateodata in cuib un banut stralucitor. Dragobete era si un zeu al bunei dispozitii de ziua lui facandu-se petreceri iar de acolo porneau de multe ori viitoarele casnicii. Afla mai multe ...

 

Valentine’s Day versus Dragobete

Daca Valentine’s Day ne duce cu gandul la florile, inimioarele rosii de plus si felicitarile colorate care impanzesc toate magazinele in februarie, Dragobetele ne aminteste de o traditie romaneasca pura si mai apropiata de natura.

Voi ce sarbatoare a iubirii tineti? Cu siguranta, alegerile voastre difera. Depinde de fiecare cuplu cum prefera sa isi sarbatoreasca iubirea si cum isi declara dragostea. Indiferent de alegerea facuta, pentru indragostiti si pentru romanticii incurabili este un motiv de sarbatoare, iar un compromis frumos ar fi sarbatorirea atat a Valentines Day, cat si a Dragobetelui.

 

O ZI A INDRAGOSTITILOR PLINA DE IUBIRE, FERICIRE SI NOROC!!!

Te-ar putea interesa idei de cadouri pentru iubit si idei de cadouri pentru iubita.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: