Interferente.ro Lifestyle Retete Gem de caise retete

Duminică, 08 Iulie 2012 13:55

Gem de caise - retete

 

Caisele sunt niste fructe foarte gustoase. Din ele poti obtine gemuri aromate delicioase. Va prezentam cateva retete pentru gemul de caise.

 

 

 

Gem de caise

Ingrediente:

1 kg caise coapte

600 gr zahar

zeama de lamaie

zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Spalam caisele si le curatam de samburi. Taiem caisele in felii subtiri, dupa care le amestecam cu zaharul. Le lasam peste noapte la frigider. A doua zi le punem la fiert, la foc mic. Amestecam des si usor pentru ca are tendinta sa se lipeasca. Adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat spre sfarsit. Gemul de caise este gata cam in 35-40 de minute. Se pune fierbinte in borcane, infiletam borcanele, le tinem la cadurica pana se racesc, dupa care le asezam in camara.

 

 

Gem de caise cu samburi

Ingrediente:

2 kg caise coapte

1,5 kg zahar

apa

Mod de preparare:

Spalam caisele si scoatem samburii. Punem caisele, zaharul si apa intr-o oala. O punem la foc mic, adunam spuma cand este nevoie si amestecam usor. Lasam amestecul  sa fiarba aproximativ o ora si jumatate, insa probam sa vedem cand este gata (picuram gem pe o farfurie rece de la frigider). Daca picatura se intareste cand ia contact cu vasul rece, este gata. Spargem samburii si ii decojim de pielita maronie. Punem samburii in gemul de caise abia la final. Spalam si stergem borcanele. Turnam gemul fierbinte in borcane, capsam bine si le lasam cu gura in jos, acoperite cu o patura pana se racesc.

 

 

Gem de caise cu fructoza

Ingrediente:

6 kg caise

1 kg fructoza

 

Mod de preparare:

Spalam caisele si scoatem samburii. Punem fructele in oala, presaram fructoza si lasam continutul pana a doua zi.

In a doua zi punem continutul la fiert. Amestecam incontinuu sa nu se prinda de fund. Cand este gata, punem gemul in borcane, le infiletam si le tinem la caldura pana se racesc, dupa care le depozitam. Acest gem de caise este fara zahar. Asadar, gemul este mai acrisor, din aceasta cauza este bun si pentru diabetici.

 

Vezi si reteta de gem de caise cu levantica.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: