Interferente.ro Lifestyle Casa ta Principii feng shui pentru camera de zi

Duminică, 19 Ianuarie 2014 02:35

Principii feng shui pentru camera de zi

Principii feng shui pentru camera de ziCamera de zi reprezinta o incapere confortabila si placuta unde se aduna familia si sunt primiti musafirii. Iata insa cateva principii si reguli de amenajare interioara Feng Shui pentru camera de zi. Aplicandu-le, veti crea o atmosfera de liniste si armonie in familie.

In primul rand, nu uitati ca aceasta camera trebuie sa fie proportionala cu celelalte camere/incaperi din casa dvs., sa aiba o forma regulata (patrata, dreptunghiulara) si sa permita patrunderea soarelui prin ferestre. Dar, atentie, razele de soare nu trebuie sa dea direct spre intrarea principala din camera. Folositi cat mai mult timp posibil lumina naturala, evitati luminile artificiale puternice, precum lampile fluorescente, deoarece aduc mult Yang dispersat si dau o stare de neliniste. Folositi doar lampile standard sau cele de masa pentru relaxare si iluminare in timpul serii. Astfel, cantitatea de energie Yin va fi mai mare si veti reusi sa scapati rapid de stresul zilnic acumulat.

De asemenea, nu trebuie sa aveti prea multa mobila si obiecte de decor, deoarece se creeaza senzatia de inghesuiala.

Camera de zi nu trebuie sa fie plasata la un nivel inferior fata de restul casei. Daca optati pentru oglinzi in camera de zi, asezati-le pe unul din peretii lungi pentru a crea senzatia de echilibru. Daca incaperea este lunga si ingusta si ingusta, cu intrarea principala situata pe peretele lung, asezati scaune langa usa. Evitati sa puneti scaunele fata in fata deoarece incurajati confruntarile intre opozanti.

In conceptia feng shui nu e bine sa existe grinzi aparente in camera de zi pentru ca acestea atrag negativul si creeaza senzatia de greutate ce apasa necontenit pe umeri. Cel mai adesea, acestea obstructioneaza chi-ul, care, la randul sau va bloca perspectivele de fericire si succes financiar ale familei. Daca aveti grinzi, o metoda de rezolvare ar fi coborarea tavanului, astfel incat grinzile sa fie ascunse. O alta metoda de rezolvare ar fi atarnarea unui pa-kua mic in centrul grinzii sau, mult mai simplu, se poate recurge la doua fluiere legate cu panglici si fixate de grinda.

Un aspect deosebit de important este faptul ca acesta incapere de zi trebuie sa reflecte personalitatea celor ce locuiesc in casa respectiva. Din aceasta cauza, ar fi bine sa aveti aici lucruri de interes personal. De exemplu, carti, mici obiecte create manual, fotografii de familie, diplome, etc.

Cautati echilibrul cu ajutorul imbinarii culorilor. Aveti grija sa aveti prezente forme, nuante si elemente care reprezinta cele 5 elemente esentiale ale vietii: lemn, foc, pamant, metal si apa.

Mobila trebuie sa reflecte si ea personalitatea dvs., avand proportii si forme armonizate cu incaperea. Mijlocul camerei trebuie sa fie liber, pe cat posibil. Masuta de cafea o puteti aseza intr-o parte a camerei si, eventual, sa o aduceti in centru atunci cand o folositi si aveti musafiri. Daca totusi optati pentru o masuta in centrul camerei, puneti o vaza cu flori pe mijlocul ei, astfel incat chi-ul binefacator al centrului sa fie stimulat de energia florilor. Scaunul sau fotoliul rezervat capului familiei trebuie sa fie asezat in fata intrarii principale in camera. Cateva piese de mobilier trebuie sa fie rotunjite, pentru a ascunde colturile ascutite. Astfel, masutele sau covorasele ovale, lampile sau candelabrele rotunde si orice alt obiect cu colturi rotunjite sunt considerate benefice. In viziunea chinezilor, formele rotunde sunt un simbol al banilor.

Pentru decorarea camerei de zi sunt indicate culorile pastelate, ceea ce asigura o stare de liniste si pace. De asemenea, folositi imagini cu peisaje din natura sau cu fiinte vii, deoarece acestea aduc liniste si armonie. Pentru a sublinia energia unei anumite zone folositi in partea de sud-est o culoare inrudita cu rosul, eventual un tablou ori un obiect care contine o parte semnificativa din aceasta culoare. In acest fel veti crea echilibru si armonie.

Scapati de obiectele inutile, de vechituri si dezordine. Nu aglomerati acest spatiu cu lucruri vechi. Conform principiilor feng shui colturile aglomerate sunt zonele in care se aduna energiile negative care contribuie la dezechilibrul energetic al membrilor casei.

Televizorul sau orice aparat electric trebuie sa fie amplasat in zona pe care doriti sa o stimulati. Daca il asezati in partea de sud-vest a camerei veti incuraja bogatia si prosperitatea, daca il asezati in partea de sud-vest veti stimula dragostea si casatoria, iar daca il asezati in partea de nord-est veti incuraja cunoasterea si educatia.

Florile si vasele cu flori aduc viata si culoare, stimuland chi-ul in mod semnificativ. Ideale ar fi plantele cu frunze rotunde si lucioase pentru camera de zi. Daca le amplasati in colturile camerei, ele vor stimula orice chi lent si vor incarca atmosfera cu viata si vitalitate. Daca o amplasati la fereastra veti atrage mai mult chi in camera.

O metoda buna de stimulare a chi-ului este existenta unui ceas cu parti vizibile in miscare.

Acestea sunt doar cateva aspecte ale artei feng shui de care puteti tine seama pentru a atrage prosperitatea, armonia si linistea in casa dvs. Afl mai multe informatii despre arta Feng Shui in amenajarea locuintei/casei.