Luni, 20 Mai 2013 01:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Produsele de patiserie
Produsele de patiserie se obtin din aluaturi afanate cu compusi chimici, fiind apreciate datorita valorii nutritive ridicate si a calitatilor psihosenzoriale de gust si arome placute.
Produsele de patiserie cuprind un sortiment bogat si variat de produse. Printre principalele sortimente de produse de patiserie amintim: biscuiti, vafe, fursecuri, piscoturi, turta dulce si produse tip chec.
Biscuitii sunt produse fainoase obtinute prin coacerea unui aluat afanat preparat din faina, zahar, grasimi, oua, miere, glucoza, lapte, arome, afanatori chimici si biochimici si altele. Sortimentele de biscuiti care se gasesc si se comercializeaza pe piata sunt:
· biscuiti simpli;
· biscuiti cu unt sau cu unt si cu oua;
· biscuiti cu cacao;
· biscuiti cu miere;
· biscuiti cu crema;
· biscuiti condimentati;
· biscuiti glazurati;
· biscuiti cu amestecuri de fainuri de ovaz.
Caracteristicile de calitate fizico-chimice ale biscuitilor
Napolitanele sunt produse fabricate din vafe cu umplutura de crema. Vafele sunt produse fainoase sub forma de placi subtiri si poroase, fabricate dintr-un aluat fluid afanat cu carbonat de acid de sodium, omogen de faina, apa si carbonat acid de sodiu (uneori si oua, lapte praf, etc.), copt in prese, cuptoare de constructie speciala. Sortimentul de napolitane difera dupa compozitia cremei astfel: napolitane cu lamaie, napolitate cu cacao, napolitane cu zmeura, napolitane cu crema de cacao, etc.
Turta dulce este un produs sub forma de batoane sau de figuri, obtinut dintr-un aluat special (compus din faina de grau, zahar, miere, glucoza, oua, arome), afanat de carbonat de amoniu.
Sa nu uitam ca inlocuirea meselor principale cu produse de patiserie duce la ingrasare. In privinta produselor de patiserie, am putea scoate in evidenta urmatoarele trasaturi generale:
· afanarea aluatului cu compusi chimici;
· continut de apa redus;
· continut relativ ridicat de grasimi si zaharuri;
· valoare senzoriala deosebita;
· valoare energetica ridicata.
Calitatea produselor de patiserie se apreciaza prin examen organoleptic si fizico-chimic pe fiecare sortiment de produs.
Newer news items:
Older news items:
|
Felicitari si imagini animate cu Sarbatoare de Craciun Craciunul e Credinta, Craciunul e Speranta, Craciunul e puterea de a darui si de a primi dragoste! Sarbatoarea Cracinului aduce familiia impreuna, ne...
Read moreHoroscop iunie 2014 pentru toate zodiile Afla horoscop iunie 2014. Afla previziunile astrologice pentru toate zodiile in luna iunie 2014: dragoste, cariera, bani si sanatate. Horoscop Berbec iunie 2014 (21 martie...
Read morePlante de munte si medicina populara Multe plante din flora montana sunt folosite in medicina populara romaneasca, ajutand la vindecarea unor boli. Afinul (Vaccinium Myrtilus L.) este un arbust cunoscut pentru...
Read moreHormonii si sistemul endocrin Sistemul endocrin este unul dintre sistemele de reglare a organismului. Dupa cum am aflat intr-un alt articol (sistemul endocrin) stim ca acesta este format din glande care...
Read moreBolile de inima - simptome, cauze, factori de risc si prevenire - Descriere si definitie Exista multe boli si stari care afecteaza inima si, cel mai adesea, bolile de inima sunt principala cauza...
Read moreIgnatul Pe 20 decembrie, in calendarul ortodox se sarbatoreste ziua Sfantului Ignat. In aceasta zi datina randuieste sa fie taiat porcul de Craciun. Taranii cred ca un porc neinjunghiat in aceasta...
Read moreCuriozitati despre bradul de Craciun Cadouri, magie, brad de Craciun … Ce poate fi mai minunat decat o sarbatoare alaturi de familie si persoanele dragi? Puteti incepe cu decorarea bradului de...
Read moreMemento la Vaslui - file de istorie In Vaslui, oras asezat temeinic pe orbita dezvoltarii contemporane, calatorul sosit pentru prima oara va fi surprins placut de noile cvartaluri de locuinte si de...
Read moreAcatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril Sfintii Mihail si Gavriil sunt sarbatoriti intotdeauna pe data de 8 noiembrie. Vezi Acatistul Sfintilor Mai-Marilor Voievozi Mihail si Gavriil (8 noiembrie). Rugaciunile incepatoare, apoi: Condacul 1:Pe capeteniile...
Read moreZilele Babei Zilele Babei incep de regula la 1 martie sau martisor si dureaza, dupa cum stim, noua sau douasprezece zile de-a randul, adica pana cand Baba Dochia si-a lepadat, respectiv...
Read moreCele mai frumoase drumuri din lume - top 15 Transfagarasan se afla pe primul loc in top 15 - cele mai frumoase si spectaculoase drumuri din lume. Clasamentul a fost realizat...
Read moreTipograful antichitatii Munca scribului care scria textul pentru prima oara – in antichitate - se aseamana cu cea a copistului care il transcria. Numai ca responsabilitatea primului era mai mare. De...
Read moreNarcise - planse de colorat Narcisele ocupa un loc deosebit in admirabilul peisaj al primaverii. Narcisa are un parfum special, foarte puternic, motiv pentru care este o floare indragita de toata...
Read moreSa ne jucam cu enzime Enzimele au rolul de catalizatori. In prezenta lor anumite molecule interactioneaza, suferind unele transformari chimice.
Read moreBucate gustoase din verdeturi si legume Simplu de pregatit, aceste bucate gustoase din verdeturi si legume corespund unei alimentatii rationale. Proportiile sunt stabilite pentru 4 persoane.
Read moreApararea fierului de ruginire Van Taller a dat o metoda ingenioasa pentru apararea fierului de rugina. Metoda e bazata pe faptul cunoscut ca aluminiul se acopera la aer cu o patura...
Read more