Vineri, 27 August 2010 14:39 |
Retete – dovleac
Supa de dovleac
Ingrediente:1 dovleac mare2 cepe50 gr. unt sau margarina4 rosii mari100 ml smantanafrunzulite de patrunjel verde1 morcov1 telina micasare si piper dupa gust
Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in doua si se toaca marunt fiecare jumatate. Se curata dovleacul de coaja, se taie in trei, se indeparteaza cu un cutit semintele si se taie apoi cuburi - ceva mai mari. Se pune untul sa se topeasca intr-o tigaie si se caleste in el dovleacul si ceapa, amestecand continuu. Cand ceapa devine transparenta, se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte.
Se cresteaza rosiile, se oparesc intr-un vas mai mare cu apa clocotita, se curata de pielita si se trec printr-o sita. Se amesteca intr-o oala rosiile pisate cu morcovul si telina curatate si taiate marunt, dovleacul si ceapa. Se pun pe foc cu 1,5 l de apa si dupa ce incep sa clocoteasca se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba incet 20-30 de minute la foc mic. Se adauga sare si piper dupa gust. Se mixeaza legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, se rastoarna inapoi in oala si se adauga smantana, incalzind supa pe flacara mica. Se lasa sa se incorporeze bine.
Dovleac copt cu scortisoara Ingrediente: 1 bucata mare de dovleac scortisoara zahar coaja de lamaie Mod de preparare: Se taie dovleacul in bucati subtiri si lungi. Intr-o tava unsa cu ulei sau margarina se pun felii de dovleac intepate cu furculita din loc in loc, cu zahar, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Se adauga putina apa in tava ca sa se inmoaie dovleacul la abur putin, iar spre sfarsit se lasa la cuptor la foc mic pentru caramelizarea dovleacului de deasupra.
Budinca de dovleac, ciuperci si rosii Ingrediente: ciuperci - 500 gr dovleac - 200 gr rosii - 400 gr sare piper Mod de preparare:Se taie ciupercile in feliute, rosiile in rondele si dovleacul in cubulete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu uleiul si cu cimbrul taiat marunt. Se unge o tava cu ulei si se aseaza in straturi alternative ciupercile, dovleacul, rosiile, cascavalul. Se adauga sare si piper dupa gust pe fiecare strat. Deasupra se toarna uleiul condimentat in care se adauga si 2 linguri apa.
|

Liliacul animal nocturn si brevetele naturale Prezenta liliacului pe cerul nocturn a fascinat de multa vreme imaginatia omului, fiind considerat un “soarece zburator” sau un “soarece plesuv”. Datorita aspectului exterior si...
Read more
Inchinare catre Iisus Hristos la sarbatoarea de Craciun Craciunul e o sarbatoare binecuvantata si sfanta, in linistea careia corurile ingeresti canta imnuri de lauda. In aceste zile de sarbatoare e bine...
Read more
Ciroza hepatica - cauze, forme si tratament Cirozele hepatice sunt afectiuni cronice, grave, ale ficatului. Ele nu apar intr-un ficat sanatos, ci sunt faza avansata a unor leziuni hepatice de natura...
Read more
Felicitari si imagini animate cu omul de zapada Iarna soseste, iar magia ei te invaluie, aducand zapada. Haideti sa iesim afara, sa ne dam cu saniuta, sa dansam, sa chiuim si...
Read more
Singur in fata primejdiei si puncte de reper pentru orientare Expeditiile sunt, in primul rand, un atribut al tineretii, iar farmecul lor incepe o data cu primul gand trimis in necunoscut....
Read more
Purtatorii focului La inceput, focul era un element pastrat de zei. E natural, de altfel, sa se stabileasca o relatie directa intre originea focului si soare sau fulgere. Divinitatile focului sunt...
Read more
1 Martie - Martisor 2014 1 Martie 2014 se apropie cu pasi repezi. Fiecare zi care trece ne aduce mai aproape de sosirea primaverii. 1 Martie este sarbatorit de romani intr-un...
Read more
Diuretice apoase – fructe, legume si seminte Volumul de urina este influentat in general de cantitatea de lichide ingerate pe care le elimina organismul prin aparatul urinar. In acest sens, fructele,...
Read more
Cascavalul afumat de munte - reteta traditionala In anumite regiuni ale Muntilor Carpati (zona Pitesti, Vrancea etc.) se mai prepara si azi cascavalul afumat in gospodariile taranesti, folosind o tehnologie specifica,...
Read more
Iarna in muntii nostri si partii de schi Avem in Romania avantajul muntilor si al padurilor! Nu faci un pas fara sa simti incantarea inegalabilei varietati a peisajului alpin. Poate ca nu cunoaste,...
Read more
Vegetalismul si alimentatia biologica In cele ce urmeaza vom face referire la cateva tabieturi alimentare ce includ renuntarea macar partial la carne si la grasimi, facand referire la: vegetalism...
Read more
Bellu - panteon al gandirii romanesti Cimitirul Serban-Voda, cunoscut mai ales sub numele popular de Bellu, nu este totusi numai un cimitir, - adica un loc izolat de continutul viu al...
Read moreColind de Radu Gyr A venit si-aici CraciunulSa ne mangaie surghiunul.Cade alba neaPeste viata mea,Peste suflet ninge.Cade alba neaPeste viata meaCare-aici se stinge.
Read more
Horoscop Varsator februarie 2018 Afla horoscop Varsator februarie 2018. Afla previziunile astrologice pentru luna februarie 2018 pentru zodia Varsator: dragoste, cariera si bani, sanatate.
Read more
Mihai Eminescu – poezii Va prezentam cateva poezii scrise de poetul Mihai Eminescu, un innoitor al limbajului poetic, cel mai mare poet roman. Mihai Eminescu - La arme Mihai Eminescu - Atat de...
Read more
Constipatia la bebelusi Sugarul are, in mod normal, zilnic sau la doua zile cate un scaun. Daca scaunul este dur si uscat (cade fara sa-l murdareasca) si copilul il elimina cu...
Read more