Interferente.ro Cultura Pictura Donald Zolan biografie si picturi

Duminică, 24 Martie 2013 13:40

Donald Zolan biografie si picturi

 

Donald Zolan este un pictor de origine americana (1937-2009), supranumit “pictorul copiilor”. Donald Zolan a inceput sa picteze de la varsta de 3 ani, iar la varsta de 5 ani era deja castigatorul a numeroase premii locale de pictura, lucrand deja in culori de apa. La varsta de 8 ani a terminat prima sa pictura in ulei, iar la varsta de 13 ani a castigat o mare competitie, fiind premiat cu o bursa la prestigioasa la Scoala de Arta din Chicago “Art Institute of Chicago”. La 16 ani a castigat o bursa la “Chicago’s American Academy of Art”. Formarea sa ca artist a inceput dupa liceu, odata cu obtinerea bursei la “American Academy of Fine Art”.

 

Dupa terminarea studiilor a fost ales sa munceasca alaturi de ilustrul si celebrul Haddon Sundblom, desenatorul cunoscut mai ales pentru imaginile cu Mos Craciun pe care le-a conceput pentru Coca-Cola. In acest fel, a intrat in lumea artei comerciale, unde a inregistrat un succes incredibil timp de 21 de ani.

Cu toate acestea, a continuat sa picteze, iar adevarata lui dorinta a fost ca picturile sale sa fie expuse in mai multe galerii si muzee din intreaga lume. Intr-un final, reuseste chiar sa isi deshisa propria sa galerie in Nantucket.

 

 

Dragostea si bucuria se reflecta in munca sa. Combinatia unica din picturile sale face sa te simti aproape de inima sa si de incredibilul sau talent. Picturile sale suprind cel mai adesea universul minunat al copilariei. Vorbim despre puritate, inocenta, frumusetea vietii, etc. Dorinta sa de a captura momente magice din copilarie se reflecta in fericita copilarie a lui Zolan in Brookfield, Illinois. Parintii lui au sustinut neincetat talentul fiului lor, lasandu-l liber in acelasi timp, asa incat Zolan a avut o copilarie idilica. Va vedem cateva din picturile copilariei si frumusetea vazuta prin ochi de copil.

 

 

In cuvinte, pictorul Donald Zolan isi exprima iubirea fata de copii intr-o maniera inedita, folosind cuvinte magice: “Iubesc copiii si felul in care lumina ochilor lor straluceste atunci cand se trezesc in mijlocul acestei lumi. Copilaria este o perioada minunata a vietii, plina de intrebari, o perioada in care fiecare noua descoperire e un moment magic.”

In 1977, cu tabloul „Erik and the Dandelion”, care a devenit tabloul anului, Zolan a castigat popularitate in randul colectionarilor si in intreaga lume. Imaginea sa a fost imediat acceptata in mai mult de 20 de companii de arta, nationale si internationale, pe tot globul, din America in Europa si Australia.

 

 

Mentionam ca artistul Donald Zolan nu a pictat doar tablouri in ulei, ci si farfurii de colectie, papusi si alte obiecte de arta.


Newer news items:
Older news items: