Interferente.ro Sport UEFA EURO 2012 Sfaturile CE si UEFA pentru suporterii EURO 2012

Joi, 07 Iunie 2012 04:00

Sfaturile CE si UEFA pentru suporterii EURO 2012

 

ICE SI UEFA au lansat un portal care ofera sfaturi pentru suporterii care vor participa la EURO 2012. Initiatorii acestui proiect au dorit sa vina in sprijinul suporterilor care calatoresc la Campionatul European de Fotbal 2012.

Astfel, comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorului John Dalli si presedintele UEFA Michel Platini au anuntat lansarea portalului online si deschiderea liniilor telefonice pentru suporteri.

Portalul online ofera informatii privind modul cel mai eficient de pregatire a calatoriei si actiunile care trebuie sa fie intreprinse in situatia in care exista probleme in calitate de consumatori pe teritoriul Poloniei sau la intoarcerea din tara co-organizatoare a EURO 2012.

 

Serviciile centrului de contact Europe Direct vor raspunde la orice intrebari online despre drepturile generale ale consumatorilor din UE in 23 de limbi.

 

In acelasi timp, va functiona o linie telefonica de informare pentru consumatori in limba engleza. Aceasta va fi operata de catre Federatia poloneza a consumatorilor Federacja Konsumentow si va oferi sprijin juridic pentru cei care intampina probleme in calitate de consumatori in Polonia.

Linia telefonica de informare pentru consumatori va fi deschisa din 1 iunie pana la 31 iulie 2012 pentru a raspunde la toate intrebarile legate de consum pe care suporterii le-ar putea avea atunci cand sunt in Polonia.

 

Campania UE-UEFA este organizata cu sprijinul retelei de 29 de Centre Europene ale Consumatorilor (ECC-Net). ECC-Net poate oferi suporterilor sfaturi in materie de protectie a consumatorilor inaintea plecarii lor si le poate acorda un sprijin suplimentar pentru a intra in contact cu societatile sau pentru a urmari traseul reclamatiilor, odata ce suporterii se intorc acasa.

 

Linia telefonica gratuita de informare pentru consumatori este 800 007 707, numar care poate fi apelat in reteaua poloneza de telefonie fixa sau in retelele de telefonie mobila care folosesc operatori polonezi.

Linia telefonica de informare pentru consumatori este +48 228 27 5474, numar ce poate fi apelat in retelele de telefonie mobila ale operatorilor straini. Pentru aceasta linie se aplica tarifele normale, inclusiv cele de roaming.


Related news items:
Older news items: