Interferente.ro Cultura Religie Botezul si ispitirea lui lisus Hristos

Luni, 04 Ianuarie 2016 01:33

Botezul si ispitirea lui lisus Hristos

Botezul Domnului este praznuit pe 6 ianuarie. Sarbatoarea e cunoscuta in popor sub denumirea de Boboteaza. De fapt, este botezul in apa Iordanului a Mantuitorului nostru Iisus Hristos de catre Sfantul Ioan Botezatorul.

1. Iisus Hristos primeste botezul de la loan.

Atunci cand se boteza poporul, a venit si Iisus din Galileea la Iordan, ca sa fie botezat de Ioan. Iar loan il oprea zicand: Eu am trebuinta sa ma botez de tine si tu vii la mine?” Si, raspunzand Iisus, a zis: „Lasa acum, ca asa este de cuviinta noua sa implinim toata dreptatea! Atunci l-a lasat.”

2. Iisus Hristos este marturisit ca Fiu al lui Dumnezeu.

Dupa ce lisus s-a botezat, a iesit din apa si s-a rugat, si iata i s-au deschis cerurile, si a vazut duhul lui Dumnezeu pogorandu-se ca un porumb si venind peste dansul.

Si iata, glas din cer zicand : „Acesta este Fiul meu cel iubit, ntru care am binevoit!”

3. Diavolul ispiteste pe Iisus Hristos. Intaia ispita.

Atunci a fost dus Iisus in pustie de Duhul, sa se ispiteasca de diavolul si, dupa ce a postit 40 de zile si 40 de nopti, a flamanzit: „De esti Fiul lui Dumnezeu, zii ca pietrele acestea sa se faca paini.”

Raspuns-a atunci Iisus: „Scris este, nu numai cu paine va trai omul, ci si cu tot graiul ce iese din gura lui Dumnezeu.”

4. A doua ispita.

Atunci l-a dus pe el diavolul la Sf. Cetate si 1-a pus pe aripa bisericii si i-a zis: „De esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-te jos, ca scris este: „Ingerilor sai va porunci pentru tine si pe maini te vor ridica, ca nu cumva sa impiedici de piatra piciorul tau.” Si a zis lisus: „Iarasi scris este: Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau!”

5. A treia ispita.

Apoi 1-a dus diavolul intr-un munte inalt si i-a aratat toate imparatiile lumii si slava lor si i-a zis: „Toate acestea le voi da tie, daca tu, cazand, te vei inchina mie.” Atunci i-a zis Iisus: „Mergi inapoia mea, Satana, ca scris este: Domnului Dumnezeul tau sa te inchini si numai lui sa-i slujesti.” Atunci 1-a lasat diavolul si iata, ingeri au venit la dansul si-i slujeau lui.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: