Interferente.ro Descopera Curiozitati De la ce greutate ne putem considera obezi

Marţi, 16 Mai 2017 00:12

De la ce greutate ne putem considera obezi?

De la ce greutate ne putem considera obeziIn mod traditional, pentru a evolua obezitatea sunt folositi trei parametri: greutatea (firesc), inaltimea si natura structurii osoase (schelet usor, mediu si greu); in functie de inaltime si de conformatia scheletului, exista o greutate maxima, dincolo de care subiectul este considerat ca fiind obez. Dupa cum informa “Science et Vie”, o noua metoda de apreciere a fost propusa si a fost adoptata in urma unor reuniuni ale institutiilor nationale ale sanatatii din Statele Unite: indexul masei corporale (IMC).

Acesta se poate obtine impartind greutatea corporala (evaluata in kilograme) la inaltimea ridicata la patrat (estimata in metri). De exemplu, un subiect de 1.80 m si de 80 kg are un IMC de 24.6 (80 : 1.80²).

Toate anchetele desfasurate in Statele Unite, unde obezitatea pare mai raspandita decat in celelalte tari, au demonstrat ca riscurile de hipertensiune, de hipercolesterolemie si de diabet sunt mai ridicate atunci cand indexul de masa corporala depaseste 27.8 la barbati si 27.3 la femei, indivizi foarte obezi, a caror greutate depaseste normalul cu 40% si mai mult, sunt mai predispusi la anumite cancere: de colon, de rectum, de prostata, al cailor biliare si, la femei, cancer al sanului si al endometrului.

Specialistii sunt cu totii de parere ca obezitatea este o boala si ca toate persoanele a caror greutate depaseste cu 20% normalul trebuie tratate.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: