Vineri, 20 Septembrie 2013 18:31

Saratele

Daca va pregatiti pentru o petrecere si doriti sa va impresionati musafirii puteti pregati acasa saratele. Va oferim o reteta de saratele usor de facut si cu rezultate spectaculoase.

 

Ingrediente: 1 pachet de margarina, 300 grame de faina, 1 ou, 1 lingura de otet, putina sare, apa rece, chimion, branza sau cascaval.

Modul de pregatire: frecam 2 linguri de faina cu mai mult de jumatate din pachetul de margarina. Pasta obtinuta se da la o parte. Din restul de faina si margarina obtinem un aluat frecat intre maini la care adaugam 1 galbenus, lingura de otet, sare si apa rece. Aluatul il intindem cat mai subtire. Pasta obtinuta inainte o punem deasupra aluatului pe care l-am intins si se uniformizeaza. Se impatureste in 4 si lasam sa se odihneasca o jumatate de ora. Intindem din nou compozitia si adaugam putina margarina. Se taie fasii de grosimea unui chibrit cu pintenul sau cu cutitul, lungi de o palma si late de un deget. Albusul il batem cu sare si cu branza sau cascaval si ungem deasupra impreuna cu chimionul. Aluatul e bun pentru orice foietaj.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: