Interferente.ro Lifestyle Retete Serbet de trandafiri reteta

Vineri, 16 August 2013 21:17

Serbet de trandafiri reteta

 

Serbetul de trandafiri este un desert si produs culinar deosebit de aromat si dulce. Secretul consta in parfumul florilor, petalelor de trandafir. Iata reteta noastra pentru serbetul de trandafiri.

Ingrediente

250 g petale de trandafiri

1 kg zahar

1 varf de cutit sare de lamaie

½ lamaie

 

Mod de preparare

Se aleg trandafiri speciali pentu dulceata, se smulg petalele, se taie partea alba de la baza, cu o foarfeca foarte curata, apoi se cantaresc 200 g de petale curatate, se pun intr-o sita si se cern, pentru a inlatura polenul care eventual a ramas pe petale.

Se aseaza petalele cu 1 l de apa, la foc iute, sa fiarba 25-30 de minute pana ce petalele s-au decolorat, vasul fiind acoperit. Se ia vasul de pe foc si se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa se raceasca si se strecoara printr-un tifon dublu. Se aseaza zaharul in vas si se adauga trei pahare din apa in care au fiert petalele (bine limpezita).

Se aseaza vasul pe marginea aragazului si se amesteca bine pana cand zaharul este complet dizolvat. Se da vasul la un foc iute, adunand spuma care se formeaza. In timp ce fierbe, se iau doua linguri din acest sirop si se pun intr-o ceasca in care se adauga un varf de cutit sare de lamaie si se amesteca bine pana cand aceasta se dizolva complet. Din cand in cand se sterg marginile vasului cu o capra uda, pentru a inlatura siropul intarit. Cand se formeaza pe deasupra basicute, se incerca siropul si daca este bine legat se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Cand siropul este caldut se incepe frecatul. In momentul in care incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga treptat siropul amestecat cu sarea de lamaie. Aceasta da un gust placut serbetului si, in acelasi timp, o culoare frumoasa.

 

Te-ar putea interesa reteta pentru sirop de trandafiri sau reteta pentru dulceata de trandafiri.


Newer news items:
Older news items: