Interferente.ro Descopera Misterele lumii Misterele lumii Triunghiul Bermudelor

Joi, 12 Ianuarie 2012 04:00

Misterele lumii - Triunghiul Bermudelor

 

Triunghiul Bermudelor cunoscut si sub numele de "Triunghiul Diavolului", este o zona de forma triunghiulara, cu cele trei colturi marcate de Insulele Bermude, Porto Rico si Fort Lauderdale, Miami (Florida) in Oceanul Atlantic. Suprafata cuprinsa este de circa 1.2 milioane km². Exista unele speculatii cum ca in aceasta regiune se intampla foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: disparitii ale unui numar mare de vase si aparate de zbor, activitati paranormale in care legile fizicii sunt violate, puse inclusiv pe seama fiintelor extraterestre.

Multe teorii au fost promulgate pentru a explica extraordinarul mister al disparitiei acestor vase si avioane. Extraterestrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, oameni rai cu aparate antigravitationale sau alte tehnologii ciudate, vortexuri catre o a patra dimensiune sunt ipotezele favorite ale scriitorilor de proza fantastica. Campuri magnetice ciudate si flatulentele oceanice (gaz metan provenit de pe fundul oceanului) sunt explicatiile preferate de mintile mai tehnice. Conditii meteorologice (furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari, curenti, etc.), nenoroc, pirati, incarcaturi explozive, navigatori incompetenti si alte cauze umane si naturale sunt explicatiile date de investigatorii mai sceptici.

Prima mentiune documentata a disparitiilor din zona a fost facuta in 1.951 de catre E.V.W. Jones intr-un comentariu despre pierderi recente de vase, scris pentru agentia de presa Associated Press. Legenda moderna a Triunghiului Bermudelor a aparut dupa ce cinci avioane ale armatei au disparut intr-o misiune de antrenament in timpul unei furtuni puternice in 1.945 (aceasta furtuna de fapt nu a existat). Cea mai logica explicatie pentru aceasta disparitie este aceea ca compasul pilotului principal lt. Charles Taylor s-a defectat, de fapt aceasta afirmatie nu este adevarata deoarece nu numai capitanul Taylor avea compasul defectat ci si copilotul sau, iar atunci cand turnul de control i-a contactat amandoi au declarat ca busolele "au luat-o razna din bun senin". Avioanele de antrenament erau echipate cu instrumente de navigare care sa functioneze bine. Grupul a fost dezorientat si pur si simplu a ramas fara combustibil, nici acest lucru nu ar fi posibil deoarece toate navele aveau combustibil suficient pentru un zbor de 1.000 de mile. Insa ceva s-a intamplat insa acest fenomen nu trebuie neaparat clasat la capitolul "supranatural", dar poate sa fie clasat la capitolul misterelor nerezolvate. Insa, chiar daca toate cele 5 avioane au fost defectate sau ar fi ramas fara combustibil, aceste 5 avioane erau toate de tip Avengers si in cazul amerizarilor fortate, acestea erau capabile sa pluteasca lin 90 de minute, iar echipajul era instruit sa abandoneze avionul in 60 de secunde si plutele de salvare erau la indemana. Si totodata avionul de salvare trimis pe urmele lor a disparut si el intr-un mod la fel de neclar.

In urma legendelor se estimeza ca s-au produs intre 200 si 1.000 de incidente in ultimii 500 de ani. Howard Rosenberg sustine ca in 1.973 Paza de Coasta SUA a raspuns la peste 8.000 de cereri de ajutor in zona si ca peste 50 vase si 20 avioane s-au scufundat in Triunghiul Bermudelor in ultimul secol (informatii infirmate oficial de Paza de Coasta).

In ciuda acestor idei populare, Paza de Coasta a Statelor Unite si alte agentii citeaza statistici care indica faptul ca numarul incidentelor de vase si avioane disparute sau pierdute nu este mai mare decat in oricare alta zona des circulata a lumii.

Multe din asa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atat de misterioase sau neobisnuite la o examinare mai minutioasa.

 


Related news items:
Newer news items:
Older news items: