Marţi, 02 Octombrie 2012 02:19

Astrologia si Luna

 

In astrologie, Luna simbolizeaza feminitatea, in opozitie cu Soarele, care este simbolul masculinitatii. De asemenea, Luna este asociata cu sufletul, dar si cu subconstientul, in timp ce constientul este influentat de Soare. In ceea ce priveste ipostazele feminine, Luna este pusa in legatura indeosebi cu cea materna. Ea reprezinta mama, in timp ce iubita este reprezentata mai degraba de catre Venus. De asemenea, Luna reprezinta partea feminina aflata in interiorul oricarui barbat, parte numita de catre Jung  „anima“.

 

Luna realizeaza o miscare de rotatie in jurul Pamantului in 27,32 zile, (durata lunii siderale). Intervalul dintre 2 faze de acelasi fel ale Lunii (de exemplu de la Luna plina la Luna plina) este de 29,5 zile, (durata lunii sinodice). Ciclul lunar dureaza 29,5 zile si trece prin 4 faze distincte: Luna Noua, Primul Patrar (Luna in crestere), Luna Plina, Ultimul Patrar (Luna in descrestere).

 

In ceea ce priveste influenta Lunii asupra Pamantului, cea mai cunoscuta consta in producerea mareelor, oscilatii periodice ale nivelului marilor si oceanelor, numite flux si reflux. Acestea se datoreaza influentei pe care o are forta de atractie a Lunii asupra lichidelor. E posibil ca perigeiul lunar (perioada in care Luna se apropie de Pamant) sa provoace stari de nervozitate si insomnii, spun astrologii. In perioada aceasta, emotivitatea este mai greu de controlat si persoanele sensibile pot deveni cu usurinta depresive. De asemenea, s-a constatat ca in acesata perioada oamenii se vindeca mai greu. De aceea sunt contraindicate interventiile chirurgicale.

 

Astrologii spun ca fazele lunii te ajuta sa incepi sau sa duci la bun sfarsit planurile, proiectele, sarcinile de serviciu. Cateva dintre sfaturile acestora ar fi:

 

Luna in descrestere

Este o perioada foarte buna pentru dezintoxicarea organismului. Este  recomandata pentru cure de slabire, deoarece in aceasta perioada se obtin cele mai bune rezultate. De asemenea, tot acum putem renunta la anumite vicii sau putem lasa trecutul in urma.

 

Luna noua

Astrologic, Luna noua se refera la pozitia Soarelui si Lunii cand sunt in conjunctie perfecta. Aceasta inseamna ca ei sunt de fapt unul  “peste” celalalt intr-o fuziune perfecta a energiilor lor. Tot ceea ce se demareaza in aceasta faza a lunii evolueaza favorabil, se dezvolta, creste. Fenomenul subtil care are loc este ca energia Yang, pozitiva, masculina (Soarele) si energia Yin, receptiva, feminina (Luna) sunt intr-o uniune perfecta. Luna noua este favorabila si in plan sentimental. Postul tinut in Luna Noua are efecte mai bune decat o cura de slabire.


Luna in crestere

Dupa Luna noua, Luna incepe sa “creasca” intrand intr-o perioada cand toate procesele acumulative sunt mult mai intense decat in restul fazelor Lunii. In acesta perioada asimilarea mineralelor, vitaminelor, mancarurilor si lichidelor in corp este mult mai intensa decat in rest. Aceasta perioada reprezinta absorbtia energiei si distribuirea ei echilibrata. Din cauza acestor procese amplificate este o perioada foarte favorabila pentru vitalitate, regenerare si reincarcare atat fizica cat si energetica. Luna in crestere este si o faza prielnica pentru negocieri, tranzactii, afaceri. Ceea ce incepe in aceasta perioada va „face pui”. Recomandata pentru a incepe o relatie, un drum, o afacere. Nu se fac interventii chirurgicale, deoarece vindecarea este grea si inceata.

 

Luna plina

Luna plina este momentul astrologic cand opozitia dintre Soare si Luna este la maxim. Acesta este momentul cand Luna (simbol al subconstientului, fricilor si trecutului) are influenta maxima asupra planetei noastre si implicit asupra organismului uman. Luna, guvernand emotiile noastre, instinctele si frica face ca aceasta perioada sa fie una in care nu se recomanda sa se ia decizii importante. Luna plina amplifica mandria, furia, egosimul, agresivitatea si alte comportamente periculoase. Asa incat este indicat ca in aceste momente sa incercam sa fim psihic cat mai echilbrati pentru a nu cadea pe o panta negativa. In vechime, Luna plina era folosita pentru a savarsi ritualuri si farmece, deoarece era cea mai usoara cale de a avea acces la energiile sublime. Luna plina este profund nefavorabila in planul financiar si benefica pentru culegerea plantelor de leac.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: