Interferente.ro Lifestyle Frumusete Mitul Marilyn Monroe

Vineri, 25 Martie 2011 13:29

Mitul Marilyn Monroe

Topul celor mai sexy vedete de la Hollywood, din toate timpurile, realizat in februarie 2011, o are in frunte pe Marilyn Monroe, urmata de Angelina Jolie, pe locul doi, Scarlett Johansson, pe trei, frumoasa galeza Catherine Zeta Jones, pe patru si Salma Hayek, pe treapta a cincea. Topul a fost realizat de reteaua de cablu Reelz, din Statele Unite. In calitate de star, Marilyn Monroe straluceste in fruntea topului zeitelor ecranului.

Ce intretine insa mitul si farmecul lui Marilyn Monroe si de unde rezida fascinatia pe care o transmite de-a lungul anilor?

 

 

· Din metamorfozarea succesiva a numelui: Norma Jean Mortenson - Baker - Marilyn Monroe.

· Din alunita plasata pe obrazul stang, chiar deasupra gurii senzuale.

· Din imaginea de starleta cu par platinat

· Din masurile 98-63-91, la 1,64 m si 58 kg.

· Din indrazneala de a poza mai intai in costum de baie, apoi nud

· Din aparitia in fata a 100.000 de soldati in Coreea.

· Din aparitia in cele 30 de filme ale sale.

· Din aparitia pe copertile a peste 2.000 de reviste.

· Din rochia alba si vaporoasa, ridicata de curentul de aer iesit dintr-o gura de aerisire, din rochia rosie purtata in "Niagara", din decolteul somptuos din "Unora le place jazzul", din puloverul tricotat din "Cum sa te mariti cu un milionar".

· Din nelipsitii ochelari de soare pe care, dintr-un capriciu, a refuzat sa-i poarte in "Cum sa te mariti cu un milionar".

· Din singura "pijama" in care dormea, adica "doua picaturi de parfum Chanel No. 5".

· Din melodia "Happy Birthday Mister President", susurata, in 1962, lui John F. Kennedy, imbracata intr-o superba rochie de satin, cu perle.

· Din cantecul si numarul de dans realizat cu Jean Russel in "Barbatii prefera blondele".

· Din cantecele interpretate de ea - "River of No Return", "Diamonds Are a Girl's Best Friends", "My Heart Belongs to daddy", "I Wanna Be Loved By You"

· Din cele trei casatorii si divorturi (Joe Dougherty, Joe DiMaggio, Arthur Miller) dar si din numeroasele ei legaturi sentimentale din afara casatoriilor (Yves Montand, Marlon Brando, Frank Sinatra, John Kennedy, Bob Kennedy).

· Din ultimele sedinte foto, realizate in 1962: cele in care e imbracata intr-un pulover de lana, pe plaja din Santa Monica (realizate de George Barris) si cele nud, pe pat, acoperita partial cu un cearsaf transparent (realizate de Bert Stern).

· Din celebrul portret semnat de Andy Warhol.

· Din scenele de la piscina din ultimul ei film, neterminat, "Something's Got to Give".

· Din stirea-bomba a mortii ei, din noaptea de 4 spre 5 august 1962.

· Din misterul care planeaza asupra mortii: crima sau sinucidere.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: