Interferente.ro Lifestyle Frumusete Igiena intima corecta la barbati

Duminică, 15 Aprilie 2012 14:11

Igiena intima corecta la barbati

 

O igiena intima adecvata este extrem de importanta. In cazul barbatilor, igiena zonei genitale nu pune atat de multe probleme ca in cazul femeilor.

 

Igiena corporala si intima zilnica

Un dus pe zi este necesar pentru a ne mentine corpul curat. Spalarea zonei intime se face cu apa calduta si sapun sau gel intim cu PH netru. Diferentele in spalarea zonei genitale depind de starea penisului – circumcis sau necircumcis. In cazul barbatilor, cu penisul necircumcis, trebuie sa tineti seama ca sub perput (pielea care acopera capul penisului) se aduna asa numita “smegma” (substanta formata din sebum si celulele moarte ale pielii). Smegma trebuie spalata si curatata cat mai des si eficient pentru a evita posibile infectii. Trebuie sa decalotati penisul (se da pielea inapoi) apoi sa spalati capul penisului (glandul), corona si preputul (care in mod normal este “ascuns”). Nu fortati decalotarea penisului. Daca decalotarea este mai dificila apelati la un medic (poate este nevoie de o interventie de specialitate). In cazul fortarii decalotarii exista riscul unei parafimoze (pielea se aduna sub corona si nu mai poate fi adusa inapoi, stranguland astfel capul penisului). Ulterior se spala scrotul, zona perineala si in final zona anusului. Nu se recomanda sa utilizati sapunuri cu parfum sau spray-uri deoarece acestea pot provoca iritatii.

 

Igiena locala dupa utilizarea toaletei

Inainte de orice, spalati-va pe maini inainte de a merge la toaleta. Pe mainile noastre putem gasi o multitudine de microbi, pe care ii putem transfera foarte usor in zona intima. Informatii despre spalarea corecta pe maini gasiti pe http://www.interferente.ro/Spalarea-corecta-a-mainilor.html. O idee buna este ca in momentul in care urinati sa decalotati penisul - astfel se evita sa ramana picaturi de urina sub preput. Dupa urinare ar fi ideal sa tamponati deschiderea uretrei (pe unde se elimina urina) cu un servetel de unica folosinta sau cu hartie igienica. Imediat dupa scaun este recomandat sa faceti igiena locala. Daca nu puteti sa faceti un dus, puteti folosi servetele umede. Nu uitati sa va spalati din nou pe maini dupa folosirea toaletei!!!

 

Lenjeria intima

Este recomandata lenjeria clasica din bumbac sau alte materiale naturale. Sunt de evitat materialele sintetice deoarece nu lasa pielea sa respire si favorizeaza umiditatea (bacteriile se dezvolta mult mai bine in medii umede si calde). Specialistii avertizeaza ca purtarea constanta a slipilor gen tanga poate determina aparitia unor afectiuni extrem de serioase. Daca este posibil renuntati macar in timpul noptii la lenjeria intima. Si inca un aspect deosebit de important, nu spalati la comun lenjeria intima cu alte rufe. Este de preferat sa fie spalata separat, in apa fierbinte, pentru a fi igienizata cat mai bine.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: