Interferente.ro Lifestyle Psihoteste Sunteti un bun tovaras de drumetie

Miercuri, 22 Iulie 2015 08:21

Sunteti un bun tovaras de drumetie?

Sunteti un bun tovaras de drumetieE sezonul vacantelor, a iesirilor in aer liber, dar sunteti un bun tovaras de drumetie? Iata un test care va asigura un raspuns la aceasta intrebare.

Intrebari – test:

1. Daca dupa o noapte in care ati dormit in comun de alti turisti, la cabana sau la motel, va treziti inaintea celorlalti, va gasiti o indeletnicire inistita? (lectura, corespondenta, gimnastica, etc.)

2. Respectati zilnic programul stabilit pentru intregul grup?

3. La drum, va potriviti pasul cu al celoralti, fara a va lansa pe “scurtaturi” sau a ramane in urma?

4. In camping, la un foc de tabara, va oferiti fara nicio ezitare sa contribuiti, dupa pricepere si puteri, la pregatirea mesei?

5. Va abtineti sa fumati, cand calatoriti intr-o masina, intr-un compartiment de tren pentru nefumatori?

6. Cereti permisiunea celor prezenti de a deschide radioul, iar atunci cand va intereseaza o emisiune ati folosi castile?

7. Cand calatoriti cu automobilul, va abtineti sa impartasiti celui de la volan temerile si sfaturile dvs.?

8. Sunteti comunicativ, gata sa dati o mana de ajutor celor din jur?

9. Stiti sa taceti cand e cazul (cand colegii dvs. se odihnesc sau citesc, cand cineva povesteste etc.)?

10. Renuntati la tabieturi si va adaptati cu voie la conditiile pe care vi le ofera imprejurarea?

Interpretare test:

Notati cu 10 puncte raspunsurile afirmative, cu 0 puncte raspunsurile negative si cu 5 pe cele nesigure.

Daca ati totalizat 90-100 va dovediti un bun tovaras de drum. Sunteti politicos, atent cu cei din jur, stiti sa respectati codul drumetiei si de aceea tovarasia dvs. este cautata si apreciata.

Daca totalul obtinut este de 55-85 puncte, puteti considera ca stapaniti deprinderile de baza ae drumetiei. Daca comportamentul dvs. poate fi inca mult imbunatatit. Supravegheati mai mult. De fiecare data cand sunteti pe cae de a proceda intr-un anume fel, ganditi-va in ce masura v-ar pace daca altcineva din grupul dvs. ar actiona identic. Si actionati in consecinta!

Un total pana pana la 50 de puncte e absolut nesatisfacator. Sunteti egoist, nepasator fata de ceilalti. E absout necesar sa va revedeti comportamentul, astfel incat drumetia alaturi de dvs. sa fie pacuta si celor din jur. Observati drumetii experimentati, veti avea ce invata de la ei. Urmariti si intrebarile acestui test, impunandu-va la inceput sa actionati in asa fel, incat fiecare raspuns sa fie afirmativ. Cu timpul, o astfel de comportare “dirijata” se va transforma intr-o buna deprindere.

Te-ar putea interesa: Sunteti un bun coechipier in excursii?


Newer news items:
Older news items: