Interferente.ro Descopera Curiozitati Superstitii si credinte de Halloween

Joi, 30 Octombrie 2014 01:06

Superstitii si credinte de Halloween

Superstitii si credinte de HalloweenNoaptea de Halloween este una speciala tocmai prin aura magica si mistica care planeaza in jurul ei. Oamenii au creat de-a lungul timpului o serie de superstii si credinte legate de Halloween. O parte dintre acestea ar fi:

Atunci cand mergi prin intuneric in noaptea de Halloween poarta in buzunar cateva bucati de paine. Ele pot fi oferite fantomelor cu care te poti intalni si astfel poti scapa de ele.

Daca auzi 3 batai la usa dar nu este nimeni acolo, inseamna ca a murit o persoana apropiata. Potrivit superstitiei acestea sunt "ciocaniturile mortii".

Daca gasesti un melc in noaptea de Halloween si il asezi pe o farfurie plata, a doua zi dimineata poti descoperi prima litera a numele sortitului tau lasat de melc pe farfurie.

Daca iti doresti sa nu bantui in curand intr-un cimitir, in preajma mormantului tau, nu te uita la umbra ta creata de lumina lunii in noaptea de Halloween.

Daca o lumanare se stinge din senin in aceasta noapte, inseamna ca spiritele si duhurile rele sunt prin preajma.

Daca omori o pisica neagra de Halloween vei avea parte de 7 ani de ghinion.

Daca suni dintr-un clopotel in noaptea de Halloween, poti alunga spiritele rele din preajma ta.

Daca un liliac zboara in jurul casei, acesta este un semn rau.

Daca un om a dus o viata exemplara, vei gasi pe mormantul lui, in ziua de Halloween, o multime de flori. Daca a avut o viata rea, mormantul ii va fi acoperit de buruieni.

Daca vezi o stafie, mergi in jurul ei de noua ori, si ea va dispare.

Daca vezi un paianjen in noaptea de Halloween, este spiritul unei persoane care ti-a fost foarte apropiata si care vegheaza asupra ta.

Daca visezi despre moarte in noaptea de Halloween, aceasta este prevestirea mortii cuiva apropiat.

Daca de Halloween te duci la o raspantie de drumuri si asculti cu atentie vantul, vei putea auzi cele mai importante lucruri care ti se vor intampla in urmatorul an.

Fetele/baietii pot folosi o lampa/lumanare in noaptea de Halloween pentru a vedea intr-o apa curgatoare chipul persoanei care le este sortita.

In America de Nord se spune ca oamenii nascuti in noaptea de Halloween poseda al saselea simt si ca sunt protejati de spiritele rele intreaga viata.

In Anglia, exista credinta ca nu este bine sa mergi la vanatoare in noaptea de Halloween intrucat poti rani un spirit ratacitor si acesta poate intra in tine.

In Marea Britanie se spune ca diavolul a fost culegator de nuci. Acesta este motivul pentru care nucile sunt inzestrate cu aura magica in noaptea de Halloween.

In noaptea de Halloween trebuie sa ascunzi toate cutitele pentru ca fantomele intrate in casa sa nu iti faca nici rau.

Irlandezii cred ca daca auzi pasi in urma ta in noaptea de Halloween e bine sa nu te uiti inapoi. Poti fi urmarit de un mort, iar daca privesti inspre el inseamna ca te vei alatura curand lumii mortilor.

Nu cumva sa trantesti vreo usa pentru ca, in acest fel, ai putea rani o fantoma, care te va bantui tot restul vietii.

O superstitie din Tara Galilor spune ca toate sufletele din purgatoriu sunt lasate libere pe pamant timp de 48 de ore cu ocazia Halloweenului.

Pentru a impiedica aparitia in casa a spiritelor rele, trebuie sa mergi de-a-ndaratelea de trei ori in jurul locuintei inainte de apusul soarelui.

Pentru a te apara de spiritele rele, trebuie sa agati de stalpul portii un dovleac de Halloween.

Pentru ca fantomele celor morti sa nu ti se aseze la masa trebuie sa nu scoti nici o vorba la cina de Halloween.

Potrivit unei superstii din Wales, daca stranuti in vremea Halloweenului, sufletul iti va parasi trupul si se va indrepta catre taramul mortii.

Un copil nascut de Halloween poate zari spiritele si poate comunica cu ele.

Un nod facut la batista te poate proteja fata de spiritele rele.

Unii spun ca in noaptea de Halloween, bufnitele zboara pe deasupra oamenilor pentru a rapi sufletelor celor care vor muri in curand. Pentru a le impiedica sa se apropie de tine trebuie sa iti intorci buzunarele pe dos.


Newer news items:
Older news items: