Interferente.ro Lifestyle Frumusete Tenul uscat se rideaza timpuriu

Marţi, 25 Aprilie 2017 00:05

Tenul uscat se rideaza timpuriu

De la bun inceput va atragem atentia ca trebuie sa constatati daca este vorba de un ten uscat cu lipsa de grasime sau cu lipsa de apa, adica deshidratat. In ambele cazuri e bine de stiut ca tenul care are tendinta de a se usca se rideaza de timpuriu, este sensibil, iritabil, se inroseste cu usurinta si adesea se descuameaza.

Tenul uscat se rideaza timpuriu

Cand este lipsit de grasime, strat protector care apara pielea de actiunea factorilor atmosferici si-l fac mai rezistent la trecerea anilor, se impune a fi aparat cu grija contra frigului, vantului, soarelui. Un asemenea ten (si specificam obrazul si gatul) se spala cu apa simpla, calduta, fara sapun, dupa ce in prealabil a fost curatat cu un lapte sau o emulsie demachianta. Folosirea sapunului degreseaza prea mult pielea, subtiaza stratul cornos, micsoreaza reactia acida a pielii si tenul devine astfel mai putin rezistent. Pentru un asemenea tip de piele este vitala folosirea cremelor grase, hranitoare, care suplinesc lipsa de grasime.

Crema se da mai ales inainte de culcare, cu o ora-doua mai devreme. Crema care nu intra in piele se sterge, pentru ca in cursul noptii tenul trebuie lasat sa respire. Folosirea cremelor de zi, de obicei mai uscate, este contraindicata, pentru ca produc uscarea pielii. Cremele doar pe baza de lanolina sunt eficiente pentru ca pastreaza fragezimea pielii si protejeaza obrazul atat impotriva soarelui, vantului cat si de uscarea pe care o produce pudra. Oricum, dati in jurul ochilor cu mai multa crema grasa, pentru ca aici exista tendinta accentuata, in cazul unui asemenea tip de ten, de a se forma “laba gastei”, adica o inmultire a ridurilor, atat de inestetice, cu atat mai mult cu cat la un ten uscat sunt vizibile chiar la varstele cele mai tinere.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: