Interferente.ro Lifestyle Casa ta Curatenia in bucatarie

Sâmbătă, 13 Iunie 2015 18:47

Curatenia in bucatarie

Curatenia in bucatarieDesi s-ar parea de necrezut, fiindca in ziua de azi fiecare stie cat de trebuincioasa este curatenia, totusi prin bucatarie e inca mare lipsa de curatenie desavarsita.

Vasele in care se mananca, de exemplu, lingurile, furculitele, cestile, paharele trebuie sa fie spalate cu cea mai mare grija. Spalarea in apa calda si stergerea vaselor nu nimiceste, nici nu inlatura materiile vatamatoare, nici microbii.

Profesorul Esmarch a infestat o furculita cu microbi ofticei, a fiert apoi furculita cinci minute, a sters-o si totusi a constatat ca microbii nu au fost distrusi, ci s-ar fi putut da cu ea oftica (tuberculoza pulmonara) unui animal daca l-ar fi intepat cu furculita.

Din gura microbii trec pe lingura si furculita, care daca nu-s destul de bine spalate si cel care se va servi de ele se poate molipsi de boala.

Cel care s-a vindecat de angina difterica mai are in gura multa vreme microbii acestei boli. Paharele mai ales pot transmite bolile caci microbii se usuca pe ele si nu se spala cu apa calda, dar mai ales cu apa rece, nici atat.

Mai ales in restaurante ar trebui sa se introduca spalarea vaselor solutii speciale care duc la distrugerea microbilor. Cand sunt de spalat multe vase, bineinteles ca apa trebuie schimbata de mai multe ori, apoi clatite de doua ori in apa curata, dupa care urmeaza sa fie sterse. Furculitele si cutitele cu manerele de argint de Alpaca pot fi fierte fara sa sufere vreo stricaciune. Cele care au manere de lemn, fides sau argint curat trebuie sa fie varate in apa numai pana la manere, apoi sterse cu vata sau flanele curate. Manevrele se sterg cu o carpa unda, apoi cu una uscata.

Numai dupa ce vasele de bucatarie au fost curatate cu detergenti speciali putem fi siguri ca sunt curate.