Interferente.ro Lifestyle Casa ta Solutii contra insectelor daunatoare

Luni, 14 Ianuarie 2013 16:13

Solutii contra insectelor daunatoare

 

Uneori insectele ne pot perturba viata si deveni foarte agasante. Va prezentam cateva metode sau procedee pentru distrugerea insectelor daunatoare: muste, gandaci, plosnite, purici sau furnici.

 

Solutii contra mustelor

Hartie adeziva. Topiti pe baia de apa, intr-o cutie de tabla, 5 g colofoniu (sacaz) amestecate cu 5 g ulei de in fiert, dupa care adaugati si 3 g miere si amestecati pana obtineti o pasta omogena. Cu o pensula, aplicati acest amestec cald pe ambele fete ale unor fasii de hartie pergament sau de calc. Cu ajutorul unei pioneze si bucati de ata, expuneti hartiile adezive in incaperile in care sunt muste. Le puteti pune la fereste sau atarna sub lampa/lumina din interiorul camerei.

Pulbere toxica. Amestecati omogen 10 g hexocloran (Mare atentie – este toxic!!!), talc pulbere 100 g si zahar pudra 10 g. Presarati acest amestec in locurile din exteriorul locuintei unde se aduna muste (gunoi, cotete, grajduri) si unde sa presupune ca acestea isi depun ouale. Efectul amestecului dureaza 3 zile.

 

Solutii contra gandacilor

Pulbere toxica. Amestecati cat mai omogen 10 g acid boric, 10 g faina de grau si 10 g zahar pudra. Presarati amestecul in locurile frcventate de gandaci.

Solutie toxica. Preparati o solutie din 5 g borax, 5 g zahar si 25 ml apa calda. Muiati in ea bucatele de paine de marimea unui patratel de zahar si asezati-le umede in locurile unde vin gandacii. Pastrati restul solutiei in sticluta si cu ea reimprospatati bucatelele care se usuca.

 

Solutii contra plosnitelor

Pentru o starpire totala veti astupa caile de acces ale insectelor in locuita, iar preparatul toxic folosit il veti aplica d trei ori la interval de cinci zile, spre a distruge si insectele tinere care ies intre timp din oua.

Insecticid pentru aplicare locala. Faceti o solutie omogena din: 100 ml formol, 100 ml acid feni si 100 ml spirt tehnic. Aplicati-l cu ajutorul unei pensule, ori prin turnare in crapaturi si imbinari ale scandurilor, scutelor tapiteriei etc. Nu se pulverizeaza!

Alt insecticid. Amestecati bine (prin scuturare) 100 ml terebentina, 25 ml spirt tehnic si 50 ml petrol lampant. Dizolvati apoi in amestec 10 g naftalina si folositi solutia ca ma sus.

Alta reteta. Turnati intr-o sticluta: 50 ml acid fenic, 50 ml terebentina, 50 ml petrol lampant si 25 ml spirt tehnic. Agitati puternic recipientul pana la deplina omogenizare a amestecului si folositi-l ca mai sus.

 

Solutii contra puricilor

Insecticid pentru pulverizat. Intr-o sticla puneti 125 g frunze de pelin verde tocate cat mai marunt si 250 ml spirt tehnic. Astupati bine sticla si lasati totul la macerat timp de sapte zile, agitand zilnic continutul. Apoi filtrati prin tifon dublu (storcand bine frunzele). Adaugati in solutie 125 ml apa si agitati pentru omogenizare. Insecticidul contra puricilor il veti pulberiza cu o pompa. Atentie insa ca, culoarea verde a clorofilei lasa pete.

Alt insecticid. Intr-o sticla puneti 10 g publere fina de piper negru, 15 g camfor si 250 ml spirt tehnic. Lasati la macerat cinci zile, agitand zilnic, apoi filtrati lichidul si folositi-l prin pulberizare. Nu lasa pete.

 

Soluti contra furnicilor

Obstacole din vegetatie. In locurile invadate de furnici puneti coji de lamaie (stoarse) acoperite cu drojdie de cafea, ori opriti lemnaria dusumelelor, dulapurilor etc. cu fiertura concentrata din frunze de patrunjel.

Momeala toxica. Frecati bine 5 g drojdie de bere cu 3 g acid boric si 15 g zahar, dupa care adaugati treptat si amestecand 200 ml apa. In acest amestec muiati bucatele de paine, pe care le asezati in locurile unde circula furnicile.

 

Autor: C. Voda


Related news items:
Newer news items:
Older news items: