Interferente.ro Sanatate Plante medicinale Tratament naturist si ceai pentru sinuzita

Miercuri, 24 Septembrie 2014 01:18

Tratament naturist si ceai pentru sinuzita

tratament naturist si ceai pentru sinuzitaSinuzita reprezinta o infectie a membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si a sinusurilor. Cauzele de aparitie sunt multiple, iar printre principalele simptome amintim: durerea puternica de cap, mai ales in zona fruntii si in spatele ochilor; nasul infundat; febra; stare generala de rau. Un prim pas pentru tratarea sinuzitei il reprezinta tratamentul naturist si utilizarea ceaiului pentru sinuzita.

Zilnic, se beau doua cani din ceaiul preparat din urmatoarele plante medicinale:

·         Cimbru (frunze) – 100 g

·         Ienupar (fructe) – 50 g

·         Lamaita (planta intreaga, fara radacina) – 50 g

·         Eucalipt (frunze) – 50 g

·         Levantica (flori) – 50 g

Se opareste o lingura plina cu plante cu o cana de apa fiarta, se lasa sa infuzeze timp de cateva minute, dupa care se strecoara.

Ceaiul se bea pana cand se observa o ameliorare majora in starea bolii. Daca cumva aveti si nasul infundat si respirati greu, sforaiti, va sufocati, nu puteti dormi ca lumea, va oferim doua solutii:

·         baie fierbinte la picioare cu rozmarin, pe care o pregatiti fierband un litru de apa, cu un pumn de rozmarin, timp de zece minute, si adaugati in vasul de baie atata apa incat sa va acopere picioarele pana la glezne. Daca sunteti grabiti sau nu aveti timp, in apa calda adaugati doua linguri de ulei de baie cu rozmarin.

·         in fiecare seara, la culcare, stand intinsi in pat, puneti-va in fiecare nara trei picaturi de ulei de Osiris.

Trebuie sa va atragem atentia asupra unul lucru: mai mult de 99% din cazurile de sinuzita cronica sunt insotite de o stare de mare nervozitate sau de oboseala. Nu este vorba de o sinuzita clasica – deci de o infectie in regiunea sinusurilor nazale, ci de o congestie permanenta a mucoasei nazale. Iar mucoasa nazala este o zona reflexogena ce reactioneaza la orice dezechilibru biologic, in mod special in caz de stres, oboseala, nervozitate. Deci, desi sunt multe persoane care se plang de sinuzita, ele sunt, de fapt, intr-o stare avansata de stres.

In acest caz, cateva sedinte de simpaticoterapie sunt extrem de eficiente. Atingerile la nivelul mucoasei nazale duc la sedarea (linistirea) sistemului nervos vegetativ simpatic, care, pe cale reflexa, stimuleaza descongestionarea mucoasei si disparitia asa-zisei sinuzite nevindecabile.

Daca insa e vorba de existenta unui proces infectios la nivelul sinusurilor, nu va repeziti la antibiotice. Incercati aroma-fumigatiile: puneti seara, in urechi, tampoane impregnate cu cateva picaturi de balsam, rezina sau ulei esential vegetal, pe care le lasati peste noapte. Ele au o actiune antiseptica foarte puternica asupra cailor respiratorii superioare si nu produc nici una din reactiile adverse pe care le genereaza antibioticele.


Related news items:
Newer news items:
Older news items: